Çakırözer, “Görevi layıkıyla yapabilecek bir isim”

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, “CHP’nin Büyükşehir Adayı Ayşe Ünlüce’yi kutluyor ve başarılar diliyorum, kendisi birçok özelliği ile bu görevi layığı ile yapabilecek bir isim, hukukçu kimliği hakimlik tecrübesinin yanı sıra Büyükşehir belediyesinde yılmaz Büyükerşen ile birlikte kent merkezine ve kırsal ilçelere çok önemli hizmetler veren bir isim, yine belediyenin Hukuk baş müdavimi ve genel sekreterlik dönemlinde kent için verilen birçok mücadelede önemli bir role sahipti. Şehrimizi zehirleyecek Alpu Termik Santrali Projesinin hukuk yolu ile durdurulmasında, buradaki verimli tarım arazilerini yok eden URAYSİM projesini ve çevreyi katledecek zararlı projelerin durdurulmasında rolü büyüktür. 
“Eskişehirliler her şeyin en güzeline layıktır’ diyerek dünyanın parmakla gösterdiği bir kent yaratan Büyükşehir Belediye Başkanımız, sevgili Hocamız Prof. Yılmaz Büyükerşen ile birlikte yıllardır kent merkezi ve ilçelerimizde hemşerilerimizin hayatına çok değerli katkılar sunan Ayşe Ünlüce’nin, Eskişehirlilerin teveccühüyle devralacağı hizmet bayrağını bilgisi, liyakati, Eskişehir’imize olan büyük sevgisi ve büyük Önderimiz Atatürk’e, Cumhuriyetimizin değerlerine sağlam bağlılığıyla çok daha ilerilere başarıyla taşıyacağına yürekten inanıyorum.” dedi. 
Süllü, “Belediye başkanlığı şehrimiz için büyük bir şans”

SÜLLÜ: İLK KADIN BAŞKANI OLACAK


CHP Milletvekili Jale Nur Süllü: “Mutlu ve huzurlu insanların şehri, Eskişehir'imizde bizlere ‘Şehir Eskişehir'dir’ demenin gururunu yaşatan kıymetli Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Hocamın dünyaya örnek olan yerel yönetim anlayışını sürdürmek ve daha ileriye taşımak üzere Cumhuriyet Halk Partimiz tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak açıklanan sevgili dostum, kardeşim Av. Ayşe Ünlüce’yi yürekten kutluyor, başarılar diliyorum. 
Yıllardır birlikte partimizde omuz omuza çalıştığımız, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanvekili, meclis üyemiz Av. Aydın Ünlüce'nin eşi Av. Ayşe Ünlüce, uzun yıllar sivil toplum örgütlerinde beraber mücadele verdiğimiz toplumsal sorunlara duyarlılığıyla tanınan ve sevilen yakın çalışma arkadaşımızdır. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz olarak, Yılmaz Hocamızın yanında edindiği engin tecrübelerle yerel yönetimler konusunda deneyimi ve vizyonu ile şehrimiz için belediye başkanlığı büyük bir şanstır.
Ünlüce isminin aday olarak açıklanmasının ardından parti örgütümüzde ve Eskişehirli hemşerilerimizde heyecan ve mutluluk yarattığını, bu heyecanın gönül rahatlığıyla sandığa yansıyacağını görüyorum. Değerli hocamız Yılmaz Büyükerşen’in şehrimizi marka şehir yapan yerel yönetim anlayışı Ayşe Ünlüce'ye teslim edilmiştir. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, bu değerli birikimi Eskişehirli hemşerilerimizin desteğiyle geleceğe taşıyacaktır. Aynı zamanda, Ayşe Ünlüce’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyemizin ilk kadın belediye başkanı olacak olması, Cumhuriyet kadını olarak benim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Av. Ayşe Ünlüce Eskişehir'imize hayırlı olsun.”


Arslan: “Hep birlikte başaracağız”

Eskişehir çiftçisine 2024 yılında büyük destek Eskişehir çiftçisine 2024 yılında büyük destek


CHP Milletvekili İbrahim Arslan, “Parti Meclisimizin aldığı kararla, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan değerli kardeşim Sayın Ayşe Ünlüce’yi yürekten kutluyorum. Hep birlikte başaracağımıza olan inancımla yolumuz aydın ve açık olsun.”

Editör: şenay Yıldırım