Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, servislerde gerçekleştirdiği denetimlerin yanı sıra, çocukların güvenli ulaşımını sağlamak için servis şoförlerine, servis rehber personeline ve velilerine yolculuk sırasında güvenlikleri için çocuklara okul taşıtlarında uyulması gereken kuralları açıklayan broşürler dağıttı.

Okul servislerinin çalışma ruhsatı ve servis aracı özel izin belgesi, yolcu sayısı, araç ruhsat ve ehliyet kontrolü, okul taşıtı ibaresi, araç içi rehber kontrolü, pandemi kurallarının uygulanışı gibi birçok konuda servisleri sıkı denetime tabi tutan trafik zabıta ekipleri, güvenli ulaşım için bilgilendirmelerde bulunarak, broşür dağımı yaptı. Öğrencilerin uyması gereken kurallar, velilerin bilmesi gerekenler, servis şoför ve rehber personelinin bilmesi gerekenler ve okul taşıtlarında aranan şartlar konu başlıklarının bulunduğu broşürler, okul çıkışında öğrencilere ve şoförlere dağıtıldı.

Öğrencilerin okullarına sağlıkla ulaşımının sağlanmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, güvenli trafik için kurallara uyulması gerektiğini bir kez daha hatırlattılar.

Editör: Mustafa YILDIRIM