Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi tarafından büyük taarruzun yıldönümüne ilişkin basın açıklaması yapıldı. “Emperyalist İşgalci güçlere karşı kazanılan, Büyük Zaferin 101. yılını kutluyoruz.” Diyen ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, 26 Ağustos 1922’de Kocatepe’de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa önderliğinde başlatılan büyük taarruzla, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Büyük bir zafer kazanılarak, 9 Eylül 1922’de İzmir’de düşman kuvvetleri denize dökülerek Emperyalist İşgale son verildiğini söyledi.

YÜRÜYÜŞ 18:00’DA BAŞLIYOR

Taşar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “101 yıl önce elde edilen ve kurtuluşumuzu sağlayan Büyük Zaferi, 25 Ağustos 2023 gününden bugüne çeşitli etkinliklerle kutladık ve kutlamaya devam edeceğiz. 25 Ağustos 2023 günü Atatürkçü Düşünce Derneği ve 29 Ekim Kadınlar Derneği Eskişehir Şubesi üyeleri ile birlikte, Afyonkarahisar Kocatepe’ye otobüsle giderek, gece üyelerimizle zafer yürüyüşüne ve 26 Ağustos sabah ise saat 05:00’da yapılan resmi törene katıldık. Zafer haftası kapsamında,  30 Ağustos 2023 tarihinde çarşamba  günü,  Eskişehir’de  Cumhuriyet Güç Birleşenleri olarak Büyük Zafer Yürüyüşü’nü gerçekleştireceğiz. Yürüyüşümüz,  Adalar Atatürk Caddesi girişinde saat 18:00’da toplanıp, Porsuk Bulvarı ve İki Eylül Caddesi’nden yürüyerek,  Vilayet Meydanı’nda son bulacaktır.  Vilayet Meydanı’nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Cumhuriyet Güç Birliği bileşenleri adına kitlesel basın açıklaması yapılacaktır.”

CHP il yönetiminden başkan Ataç’a ziyaret CHP il yönetiminden başkan Ataç’a ziyaret

2 EYLÜL PROGRAMI

Eskişehir’in kurtuluşunun 101’inci yıldönümünde ise; 2 Eylül 2023 Cumartesi  günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi ile birlikte, “2 Eylül Eskişehir’in Kurtuluşu Paneli” düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Taşar, “Panel 02 Eylül Cumartesi günü saat 14:00’de Haller Gençlik Merkezi’nde yönetici olarak ADD Danışma Kurulu Başkanı Eğitimci yazar Tarık Sayer, Araştırmacı Yazar İlyas Küçükcan ve Em. Albay Yazar Alican Türk’ün katılımı ile yapılacaktır. Büyük Zaferin 101. Yılını, büyük bir coşkuyla kutlamak için halkımızı  bayrak ve Atatürk posterleri ile birlikte, Büyük Zafer Yürüyüşü’ne ve panelimize davet ediyoruz. Yaşasın 30 Ağustos, Yaşasın Büyük Zafer!”

Editör: şenay Yıldırım