"Eskerdere Bir Kültür Ocağı Yapacağız"

Gecenin açılış konuşmasını yapan ESKERDER Başkan Vekili Abdulbaki Tekin, derneğin Erzurumluluk ve Dadaşlık şuurunu en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediğini belirtti. Tekin, "Sizlerin desteğiyle ESKERDER'in bir kültür olacağı, sıcak bir yuva ve hemşehrilerimizin paylaştığı bir merkez olacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmaktır. Birbirimize, Erzurum'a, Erzurumluya sahip çıkalım, iyi günde kötü günde beraber olalım" dedi. Hemşehrilerinden Erzurum'a yönelik yeni proje ve fikirler beklediklerini de ifade eden Tekin, derneğin haftanın yedi günü açık olduğunu ve tüm Eskişehirli Erzurumlulara ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Tekin ayrıca derneğin siyaset üstü bir konumda olduğunu belirterek, "Derneğimiz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi veya oy potansiyel deposu değildir. Burası Erzurumlular Derneği, siyaset üstüdür ve her siyasi partiye de açıktır" şeklinde konuştu. Tekin, derneğin tek hedefinin Erzurum'un ve Erzurumlunun derdiyle dertlenmek, kültürüyle yaşamak ve sevinciyle sevinmek olduğunu dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.


Türküler ve Halk Oyunlarıyla Unutulmaz Bir Gece

Gecede Erzurum'a özgü yöresel lezzetler konuklara ikram edildi. Sahne alan sanatçılar Murat Ozan Avcı, Kısmet Özkaykı, Ali Yılmaz ve Yüksel Uzun, sazlı sözlü türkülerle dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Erzurum kültürünü yansıtan halk oyunları gösterileri ve söylenen şarkılar ile türküler kulakların pasını silerken, katılımcılara coşku dolu anlar yaşattı.

Eskişehir Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi bakımsız kaldı
Eskişehir Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi bakımsız kaldı
İçeriği Görüntüle

Başkan Vekili Tekin, Erzurum geleneklerini yaşatmanın önemine vurgu yaparak bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. Eskişehirlilerin düzenlediği bu anlamlı gece, kültürün ve dostluğun en güzel örneklerinden birini sergileyerek hafızalarda yer etti.