Millet bahçesini isteyenler yeni kafe, büfe isteyenlerdir Millet bahçesini isteyenler yeni kafe, büfe isteyenlerdir

TMO’nun 2023 dane mısır alım fiyatının 6 TL olarak açıklanmasının ardından açıklama yapan Kuşan, 2022 yılı Dane mısır alım fiyatının 5,70 TL olduğunu hatırlattı. Kuşan; “Devletimiz çiftçisine layığın bu diyerek %5 zam yapmıştır. Yapılan bu zam komik değil komedidir. Her geçen gün artan maliyetlerin altında ezilen çiftçi fiyatla kahrolmuştur. 1 sene boyunca gözüne baktığı ürün para etmemiştir. Çiftçi emeğine mi üzülsün yoksa kendisiyle dalga geçen hükümete mi kızsın?” şeklinde sitem etti. 
ÇİFTÇİYE REVA GÖRÜLEN %5 ZAM
2022 yılından bu zamana kadar geçen sürede her şeye zam geldiğini vurgulayan Kuşan; “akaryakıt %150, tohum %100, gübre %60, elektrik %50, işçilik %100, biçim %100, ilaç %200, tarla kirası %150 artmıştır. Devletin ise çiftçisine verdiği zam sadece %5 tir.” dedi.
TMO'nun açıkladığı fiyatta 14’ün nem fiyatı olduğunu ve nem arttıkça fiyatların da düştüğünü belirten Kuşan, ortalama 17 nem ile biçilen mısırın güncel piyasa değerinin 5.25 TL olduğunu söyledi. Kuşan, Alpu ovasının büyük bir bölümünü oluşturan mısır çiftçisinin fiyatın bir an önce güncellemesini istediğini ve minimum fiyatın 8 TL +1 TL destek 9 TL olması gerektiğini ifade etti.

Editör: şenay Yıldırım