Yeni nesil teşviklere ve yeni büyük yatırımlara ihtiyacımız var Yeni nesil teşviklere ve yeni büyük yatırımlara ihtiyacımız var

LABEP olarak cumhuriyetin 100. Yılını kutlamaya hazırlandıklarını hatırlatan Akmen, Cumhuriyeti korumak, Atatürk devrim ve ilkeleriyle kazanılmış hakları yaşatmak, güçlendirmek ve geleceğe taşımak, laik ve bilimsel eğitimi savunmak için bir araya geldiklerini söyledi. Akmen; “Platform bileşenleri olarak laik ve bilimsel eğitime yönelik tehditler karşısında toplumsal farkındalığı arttırmak ve yanlışlıklar karşısında daha güçlü bir şekilde tepki vermeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi İş Birliği Protokolü" (ÇEDES) kapsamında okullarda "Manevi Danışmanlık" adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kuran kursu öğreticilerinin görevlendirilmesini asla kabul etmiyoruz.” şeklinde konuştu. 
ÇEDES’in laiklik ilkesinin açık bir ihlali olduğunu belirten Akmen, aynı zamanda anayasaya ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na aykırı olduğunun altını çizdi. LABEP Eskişehir bileşenleri olarak laik ve demokratik Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Akmen, gelecek nesillerin çağdaş, laik ve bilimsel eğitime fırsat eşitliği ile erişmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti. 
Akmen; “ ‘Laik ve Bilimsel Eğitimden Vazgeçmeyeceğiz’ başlığıyla tepkilerimizi ortaya koymak için başta velilerimiz olmak üzere duyarlı Eskişehirlileri 25 Ağustos 2023 Cuma günü saat 18.00 de Ulus Anıtı önünde buluşmaya davet ediyoruz.” dedi. 
Etkinliğe LABEP bileşenlerinin temsilcilerinin yanı sıra ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe YÜKSEL ve Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay da katılacak.

Editör: şenay Yıldırım