Kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz konforlu imkanlar yaratmakta olan villa kirala işlemleri, çok daha özgür bir şekilde tatil yapmak isteyenlerin tercih etmekte olduğu seçenekler arasında yer almaktadır. Oteller ile kıyasladığımız takdirde, dilediğiniz bir zaman dilimi içerisinde, dilediğiniz gibi aktiviteler gerçekleştirme özgürlüğü sağlayabilmektedir. Bu şekilde kalabalık ve kargaşa olan bir ortam içerisinde değil, çok daha huzur dolu ortam içerisinde dinlenme şansı yakalamış olacaksınız. Muhteşem bir manzaraya sahip olan geniş ve havuzlu villalar içerisinde tatilinizi çok daha rahat bir şekilde yapma fırsatı bulabilecek, kiralama zamanı içerisinde çok daha pozitif olarak yaşamınıza devam edebileceksiniz. Bunun dışında ülkemizde yer alan muhafazakar kesim ailelerin çok daha rahat bir tatili için en ideal tatil seçeneklerinden biri olabilmektedir. İslami usullere uygun olan oteller içerisinde, kadın ve erkekler ayrı havuzlarda olmasından ötürü, ailece bir arada aktiviteler gerçekleştirilmesinde zorlanılmaktadır. Ancak korunaklı bir şekilde muhafaza edilen villalar içerisinde aileniz ve yakınlarınızla çok daha rahat bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz.
 

Günlük Villa Kiralama Sistemi Nedir?

Avrupa bölgesinde ya da yabancı uyruklu kişiler tarafından oldukça uzun senelerdir uygulanmakta olan hem uzun hem de kısa süreli geziler için kiralanma sağlanmakta olan villalar, ülkemizde de son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelmiş olan sektörler arasında yer almaktadır. Bu sağlanan villa kiralama sistemleri sayesinde, günlük ya da haftalık bir şekilde kiralama seçeneklerini kullanarak dilediğiniz çeşitteki villaları kiralama şansı bulabilirsiniz.
 

Otel ve Villa Tatillerinin Farkları Nedir?

Otel içerisinde yaşanabilecek birçok kısıtlamaya gerek duymadan dilediğiniz şekilde vakit geçirip, dinlenerek bir tatil geçirmek isterseniz, kiralık yazlık alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Kiralama işlemi gerçekleştireceğiniz özel yazlık evler içerisinde, evinizde yer alan tüm malzeme ve de mutfak gereçleri hazır bir şekilde yer almaktadır. Siz ise yalnızca, bir otele gider gibi bavul hazırlayarak gelebilir ve belirli bir sürelik yapacağınız tatilin tadını doyasıya çıkarma şansı bulabilirsiniz. Havuz içerisinde rahat bir şekilde güneşlenmek, otel içerisinde yaşanan şezlong problemlerini yaşamadan tatil yapabileceksiniz. Bunların haricinde yalnızca size tahsil edilmiş olan yüzme havuzu içerisinde yüzerek, şezlong üstünde güneşlenmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Ayrıca otellerde bulunan sabah ya da akşam yemeklerinin saat kısıtlamaları, yemek sıraları gibi zorunlu dayatmalara da katlanmak zorunda kalmayarak dilediğiniz zaman yemek hazırlayarak yiyebileceksiniz. Kısacası, dilediğiniz zaman, dilediğiniz konumda ev kiralayarak özgürce tatil yapabileceksiniz.
 

Villa Kiralama Tatili Ekonomik Midir?

Kiralama olarak yer alan tatiller, düşünüldüğünün aksine pahalı olmamaktadır. Kişi sayısının artış göstermesi ile de çok daha uygun fiyatlar ile tatil yapılabilmektedir. Haftalık olarak kiralanmakta olan villalar, en az 3 yatak odası ve 6 ila 7 adet yatağa sahiptir. Bu nedenle 6 kişiden 14 kişiye kadar birey, aynı villa içerisinde konaklayabilmektedir. Haftalık olarak ortalama 50-55 bin TL olan bir villa içerisinde 12 kişi konakladığını düşünürsek, kişi başı günlük maliyeti ortalama 600 TL olarak yer alacaktır. Bu fiyatlar da pansiyonlardan bile çok daha uygun olduğunu göstermektedir.

Villa Kiralamak İçin En Popüler Bölgeler

Villa kiralama denildiğinde akla gelen ilk bölge Antalya ilinin Kaş ilçesine bağlı bir belde olan Kalkan olarak söylenebilmektedir. Lüks villa kiralama işlemleri için en çok bilinen bölgeler arasında yer almaktadır. Ülkemizde yer alan villa turizminin de neredeyse yarısı bu bölge içerisinde olmaktadır. Bunun asıl nedeni ise Kalkan Beldesi'nin coğrafi olarak sağlamış olduğu avantajlardır. Kalkan beldesinden sonrasında ise Fethiye bölgesinin de villa kiralama alanında oldukça popüler bir yer olduğunu söylemek mümkündür.

Kaynak: iha