HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – ESKİŞEHİR

Eskişehir’de okuyan Türk Dünyası öğrencileri ve Eskişehir Kızılelma Turan Derneği yöneticileri; güneydoğuda meydana gelen deprem nedeniyle, depremde ölenlere Eskişehir’de Kur’an- Kerim okuttular ve dualar ettiler.

Dernek Başkanı Ahmet Hızlan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Acımız büyük ve yaslıyız. Güneydoğu da meydana gelen deprem, yüreğimizi sızlattı. Öncelikle kanımız, canımız dediğimiz Türk Dünyası öğrencileri sahip çıktı. Eskişehir’deki Türk Dünyası öğrencileri milli seferberlik ilan ettiler ve Eskişehir'in her bir bölgesine dağılarak ve yardım kampanyalarına katılarak katkıda bulundular. Deprem bölgesine gönüllü giden kardeşlerimiz, depremzedelerin kurtarılması için yardımcı oldular. Bu acı günümüzde bir araya gelerek depremde ölen kardeşlerimize, Kur’an-ı Kerim okuttuk ve dualar ettik. Depremde yaralı olarak kurtulanlara acil şifalar dileriz ve geride kalanlara sabırlar diliyoruz'' dedi.

Dernek binasında: Eskişehir Bedrettin Cami İmamı Emre Şimşek, Eskişehir Hacı İshak Cami İmamı Yakup Deniz Canver, depremde ölenlere Kur’an-ı Kerim okudular ve dualar ettiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM