Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra yıkılan bölgede gönüllü görev yapan doktor Hatice Duçem, depremzedenin sözlerinden etkilenerek "Deprem Zelzele" şarkısını besteledi. Doktor Hatice Duçem, şarkısının gelirini depremzedeler için bağışlayacak.
 Adıyaman merkezde UMKE ekibimle beraber depremzedelere sağlık hizmeti veren doktor Hatice Duçem, "Tekirdağ Çerkezköy devlet hastanesinde acil servis doktoruyum yaşadığımız acı deprem nedeniyle Adıyaman merkezde UMKE ekibimle beraber depremzedelere sağlık hizmeti veriyorum. Ege Üniversitesi tıp fakültesi mezunuyum müzik hayatımı üniversitede 25 yıl önce başladım. Kurduğum müzik grubuyla konserleri gittim, festivallerde bulundum. Amatör televizyon kanallarında sanatçı olarak bulundum birkaç müzik ödülü aldım söz ve müziği bana ait 250 eserim var. İki albümüm var.
 Yıllar içinde yaptığım eserleri çoğunu ölüm nedeniyle genç yaşta kaybettim yamaç paraşütü pilotu eşimin anısına besteledim. Ölüm ve ayrılık konusunu sıkça şiirlerimde yazdım, ne acıdır ki yıllar sonra yaşadığımız acı deprem nedeniyle binlerce ölünün anısına deprem zelzele  konulu bir eser yaptım. Söz müziği bana ait olan Hatice Duçem deprem zelzele isimli eseri kendi sesimle seslendirdim bu eseri depremde ölmüş tüm insanlara adıyorum"
 

Editör: Mustafa YILDIRIM