Eskişehir’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” fuarına yoğun ilgi gösterildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan “Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri” fuarı için kurulan çadıra vatandaşlar adeta akın etti. Vilayet Meydanı’nda yaklaşık 40 kurum ve kuruluş, gençlere yönelik proje destekleri, hibeler ve teşvikler amacıyla stantlar açtı. "Geleceğin Burada, Devletin Senin Yanında" sloganıyla düzenlenen fuara özellikle öğrencilerin yoğun katılım sağladığı görüldü. Çeşitli etkinliklerin ve yarışmaların da yapıldığı fuar, gençlerin beğenisini kazandı.

“Herkesin dikkatini çekebilecek şeyler var”

Eskişehir’de 11’inci sınıf öğrencisi olan Şevval Sıla Karadağlı, fuarın herkese hitap ettiğini söyledi. Kendisine en çok doğal taşların olduğu standın hitap ettiğini ifade eden Karadağlı, “Bence fuar gayet güzel, herkesin dikkatini çekebilecek şeyler var. Mesela doğal taşlar benim ilgimi çekti, gayet güzellerdi. Bir de birazcık kokulara ilgiliyim, parfüm standı ilgimi çekti. Bu parfümleri kendileri yapmışlar, orası da çok güzel olmuş. Ben çok beğendim, herkesin gelip görmesi gereken ve gezebileceği bir yer. Burası gerçekten çok büyük” dedi.

“Bence zaten gençlerin buraya gelmesi gerekiyor”

Eskişehir’de aşçılık okuyan 11’inci sınıf öğrencisi Fatma, fuardan çok memnun kaldığını belirtti. Gençlerin buraya katılım sağlaması gerektiğini ve mevcut yoğunluğun güzel olduğunu dile getiren Fatma, “Fuar çok güzel, devletin kurumlarını gençlere tanıtmayı amaçlıyor ve kurumların ne işlerle uğraştığını çok net bir şekilde gösteriyor. Açıkçası çok memnun kaldım, İletişim Başkanlığı’nın standı zaten buraya ait ancak benim daha fazla ilgimi çekti. Diğer stantlar da güzel ancak burasını daha çok beğendim. Yoğun bir ilgi olmasının nedenlerinden birisi okullardaki öğretmenlerin öğrencileri teşvik etmesidir. Bence zaten gençlerin buraya gelmesi gerekiyor, bu yoğunluk güzel bir şey” şeklinde konuştu.

“Bilgi edinmeye yönelik yarışmalar yapılıyor ve bunlar gayet eğlenceli”

15 yaşındaki lise öğrencisi Muhammed Yusuf, fuardaki etkinliklerin çok ilgi çekici olduğunu kaydetti. Etkinlikle ilgili düşüncelerini aktaran Yusuf şöyle konuştu:

“Bir sürü etkinlikler var ve yarışmalar var. Buradaki etkinlikleri kazanınca ödüller alabiliyorsunuz, TRT’nin ve CİMER’in yarışmaları var. Daha çok bilgi edinmek amaçlı çalışmalar olduğundan dolayı gayet eğlenceli. Yarışmalara daha katılmadım, az sonra hepsine katılacağım. Buradaki arkadaşlarla bilgi yarışması yapıyorsun ve karşılıklı olarak hangi taraf kazanırsa ona rakip olarak bir kişi daha geliyor. Bu şekilde ödüller katlanarak artıyor. Mesela bilek güreşi ve satranç oyunları var, bunlar çok eğlenceli oyunlar. Onları izleyebiliyorsunuz, güzel oluyor. Ancak en çok TRT’nin oyunlarından zevk aldığım için o daha çok ilgimi çekti.”

Kaynak: iha