Mezuniyet kutlamalarını Anıtkabir'i ziyaret ederek yaptılar Mezuniyet kutlamalarını Anıtkabir'i ziyaret ederek yaptılar


"Ağaç yaşken eğilir" sözünde olduğu gibi İngilizce eğitimine ne kadar erken başlanırsa çocuklar için o kadar faydalı olacağını belirten Altaş, "Çocuklar ne kadar erken yaşlarda yabanı dile maruz kalırsa o kadar iyi olur. Çocuklar 5 yaşından itibaren rahatlıkla dil eğitimi alabilir." diye konuştu. 
ETKİNLİKLE DİL EĞİTİMİ...
Önder Dil'de öncelikle çocukların dil eğitimine onların İngilizceye bakış açılarını olumlu yönde değiştirmekle başladıklarını aktaran Altaş, şunları söyledi: "Derslerimizde hem Milli Eğitim Bakanlığı'nın kaynaklarını, hem de daha ileri seviyedeki kaynak kitapları kullanıyoruz. İşin özünde çocuklara İngilizceyi sevdirmeyi amaçlıyoruz, evde yapabilecekleri konuşabilecekleri aileleri de içine kattığımız etkinlikler yaptırıyoruz, soru çözmenin yanı sıra bolca aktivite yapıyoruz ve yılsonunda çocuklar dönem boyunca öğrendiklerini, şarkılarla, tiyatro oyunlarıyla, danslarla sergileme olanağı buluyorlar."
DİLBİLGİSİ, SÖZCÜK VE KONUŞMA...
Çocukların dil eğitiminde daha çok konuşma kısmında sorunlar yaşadığına dikkat çeken İngilizce Öğretmeni Mehmet Teoman Altaş, "Ben önce gramer (dilbilgisi), sonra vocabulary (sözcük) ekledikten sonra speaking (konuşma) konusuna ağırlık, vererek çocukların konuşma konusundaki çekingenliklerini atmalarına yardımcı oluyorum. Benim sınıfımdaki çocuklar hata yapmaktan korkmadıkları için konuşmada sorun yaşamıyorlar." şeklinde konuştu.
Önder Dil'de dil eğitiminin yanı sıra çocukların okul dersleri için de faydalı olduğunu sözlerine ekleyen Altaş, "Çocuklar dil eğitimi için bize geldiklerinde okul derslerinde de gözle görülür bir iyileşme yaşandığını fark ediyoruz." dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM