Diş beyazlatma işlemi,  diş hekimleri tarafından ve hekim kontrolünde gerçekleştirilen yöntemlerden biridir. Bu işlemlerdeki temel amaç dişlere beyaz ve estetik bir görünüm kazandırmaktır. Dişlerin, günlük hayatta çeşitli nedenlerle sarararak veya koyulaşarak renk değişikliğine uğraması sonucunda istenmeyen bir görünüme kavuşması durumunda diş beyazlatma işlemini uygulaması akıllara gelmektedir. Dişlerin estetik yönden güzel ve sağlıklı bir görünüme ulaştırılması amacıyla yapılan ve diş renklerini beyaza yaklaştıran uygulamalar diş beyazlatmanın içerisinde kabul edilmektedir.

Bu amaçla profesyonel olarak diş hekimliği kliniklerinde uygulanabilen teknikler olduğu gibi, marketlerden temin edilebilen beyazlatıcı diş macunları ve çeşitli kimyasal ürünler gibi evde uygulanabilen yöntemler de bulunmaktadır. Her bir yöntemin uygulanma şekli, etkinliği ve diş sağlığı açısından etkileri farklı olduğu için her hastaya önerilen yöntem farklılık gösterebilmektedir ama en sağlıklı yöntem profesyonel bir hekimden detaylı bilgi alınmasıdır. Sorunsuz bir implant tedavisi ve diş beyazlatma işlemi için Nivdis sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Diş Beyazlatma İşlemi Dişe Zarar Verir mi?

Diş hekimi kontrolünde doğru teknik ve prosedürle yapılan diş beyazlatma işleminin dişlere herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Diş beyazlatma işlemi dişlerde herhangi bir yapısal değişikliğe veya kalıcı hasara neden olmaz. Yapılan uygulama, doğrudan diş minesi içerisindeki küçük mine partiküllerinin içindeki sıvının ağartılması işlemidir.

Diş Beyazlatma İşleminden Sonra Tekrar Sararma Olur Mu?

Kişinin diş mine yapısına bağlı olarak dişte renklenmeler olabileceği durumu da söz konusu olduğundan kimyasal beyazlatmalar sonrası bazı bireylerde 6 ay süren beyaz kalan diş yapısı bazı bireylerde 3 ay gibi kısa bir sürede tekrar eski haline dönebilmektedir.

Beyazlatma kalıcı bir uygulamadır. Aşırı derecede sigara kahve ve çay tüketenlerde zamanla renk geriye dönebilmektedir. Hasta diş temizliği konusunda yönlendirilir. Çoğunlukla birkaç sene sonra tek seferlik bir uygulama ile beyazlatma pekiştirilebilmektedir. Güzel gülüşler, Hollywood gülüşü ve estetik dokunuşlar için Nivdis adresinden bilgi almanız mümkündür.

Editör: Mustafa YILDIRIM