Organizasyonu düzenleyen Oral Büyüksarı,  "Eskişehir dayanışmasının her ilde ve ülkelerde yapılması için çalışıyoruz. 2.6. Dünya Eskisehirliler Günü ilan ettikten sonra her yerde kutlanmasını birlik ve dayanışmanın güçlenmesini istiyoruz. Ulusal marka olan hemşehrimiz Murat FICICI 'nin mekanı VARUNA GEZGİN de olmaktan da mutluluk duyduk" dedi

Esyiad Genel Sekreteri , aynı zamanda Bölge Müdürü Yaşar Tamgul , ESYİAD Genel Sekreteri olarak çalışmalara destek verdi.

İzmir Tarim İl.Müdürü Mustafa Özen ve Tarım Krediler Bölge Müdürü Serhat Özübey de "Şehrimiz için tarım politikalarında elimizden geleni yapacağız" dedi.

Toplantıda ESYİAD, EGE ESDER, ESDER , EGE Eskişehir İş Adamları temsilcileri hazır bulundu. Eskişehirli Sivil Toplum Örgütü temsilcisinin katıldığı etkinlikte gelecek ile ilgili önemli kararlar alındı. Alınan kararlar kapsamında en önemli karar İzmir'de tek çatı altında toplanılma kararı oldu. İkinci bir karar ise İstanbul'da Eskişehirli İş Adamlarının bir araya gelmesi ve her ayın 26'sında İzmir'de buluşmak ile ilgili kararlar alındı.  

Seray Halı fabrikası Genel müdürü Serap ve Mehmet Güleç de gerçekleşen toplantıda hazır bulunanlar arasında yer aldı. Eskişehirspor ile ilgili de konular görüşüldü. Eskişehirspor'da kurumsal bir yapı ve şirketleşme konusunda İzmir'deki iş adamlarının da dahil edilmesi konuşuldu.

Eskişehir tanıtım grubu koordinatörü Oral Büyüksarı İzmir'deki bu dayanışma ve hemşericilik çalışmasında koordinasyon yaparak önümüzdeki aylarda İzmir'de ve Diğer illerde yapılacak etkinlikler konusunda istişarede bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM