Eskişehir’in yetiştirdiği en büyük sporcu ve spor adamlarından Eski Türk Boks Milli Takımı Baş Antrenörü, Eski Milli Boksör Ve Kıbrıs Gazisi Reşat Kızanlı Vefat Etti.

Uzun süredir tedavi görmekte olduğu Acıbadem Eskişehir hastanesinden 12 gün önce eskişehir şehir hastanesine Kaldırılmış olan, 17/04/2020 tarihi saat: 20:00 de vefat etti.

 REŞAT KIZANLI kimdir?

1953 Isparta doğumlu Reşat KIZANLI, 1958 yılında Eskişehir’e yerleşti. 1964 yılında Demirspor’da boks hayatına başlayıp; Hüsnü Parlatan, Hizmet Bağımsız, Ercüment Baycan, Ayder Uysal ve Kemal Yalçın gibi isimlerle çalıştı.

1973 yılında Eskişehir’de yapılan büyükler Türkiye Ferdi Boks şampiyonasında 48 kg’da Türkiye birinciliği elde etmiş, Sırasıyla İzmir Tarım fuar kupası boks şampiyonasında dereceleri olan, Milli Takıma defalarca çağrılıp, Türkiye şampiyonaları gruplarında birçok defa birinciliği elde eden toplam da 230 müsabakası bulunmaktadır. Askerlik döneminde de 1973-1975 yılında Karagücünde de boks hayatına devam edip, 1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılmış GAZİ unvanına sahiptir.

1983-1984 yıllarında Türkiye BOKS Milli Takım Baş antrenörlüğü yaptı. Boks kariyeri boyunca İstanbul TEKEL, Adapazarı Belediye, Fenerbahçe Sönmez Filament, Beşiktaş gibi birçok kulüpte isimi sayısız emektar arkadaşları ile boks camiası için hizmetlerini sürdürdü.

31/07/1983 yılında Boks hayatına başladığı şehir; Eskişehir’de kalabalık seyirci önünde Jubilesini Fenerbahçe boks takımı boksörlerinden Cumhur ÖZDEN ile yaptı. Geceye; Kadir Yüceler, Yener Durmuş, Bülent Sümer, Vural İnan, Ramazan Gençler gibi arkadaşları yalnız bırakmadı ve katılım sağladı.

Eskişehir’de BOKS camiasında günümüzde hala başarılı öğrenci ve antrenörler yetiştirmiş olan REŞAT KIZANLI, Cenazesi 18.04.2020 tarihinde Eskişehir Asri mezarlığında toprağa verildi.

Merhuma allahdan rahmet, kederli ailesine ve camiamıza baş sağlığı diliyoruz.

Editör: TE Bilişim