Yıldönümüne ilişkin açıklama yapan Eskişehir Eğitim Sen Şube Sekreteri Süreyya Üner, “Haklının yanında, ezilenin yanında, iktidarların karşısında eğitim emekçileri ile mücadelede tam 29 yılı geride bıraktık. İktidarların değil eğitim emekçilerinin gerçek sendikasıyız. Geleneği 116 yıldır devam ettirmenin onurunu yaşamaktayız. Encümen-i Muallimin, Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER), Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen, Öğretim Elemanları Sendikası (ÖES) sürecinden devraldığımız güçlü gelenek, 29 yıldır Eğitim Sen ile devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Anadolu Lisesi Venedik’te Eskişehir Anadolu Lisesi Venedik’te

EŞİT, PARASIZ, BİLİMSEL EĞİTİM

Eğitim Sen’in mücadelesinin aynı zamanda, düşünce özgürlüğü ve örgütlenme özgürlüğünün sağlandığı, farklı kimlik ve kültürlerin kendilerini özgürce ifade ettiği, kamusal alanda kendisini temsil eden gerçek anlamda laik ve demokratik bir Türkiye yaratabilme mücadelesi olduğunu belirten Üner, “Eğitim ve bilim emekçilerinin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, eğitimde yaşanan dinselleşme uygulamalarına, eğitim ve yükseköğretim hizmetlerinin adım adım ticarileştirilmesine karşı herkes için eşit, parasız, bilimsel, eğitim mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.” dedi. 

1 ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK 

Ülkemizde en temel sorun olan yoksullaştırma politikalarına karşı öğrenciler için 1 öğün ücretsiz yemek mücadelesi verdiklerini belirten Süreyya Üner, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarikatlara ve cemaatlere karşı laik eğitim mücadelemiz bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Halk için, toplum için, doğa için, özerk üniversite mücadelemiz olmazsa olmazımızdır. Sendikamızın 29. kuruluş yıldönümü vesilesiyle önümüzdeki sürecin hepimiz için daha örgütlü, daha güçlü bir mücadele sürecinin başlangıcı olmasını diliyor, yürütme kurulumuz adına hepinizi saygıyla selamlıyoruz.”

            

Editör: Mustafa YILDIRIM