Durdu, “ESOGÜ ‘de son günlerde uzun zamandır ortada olmayan Eğitim Bir Sen 2 nolu şube yöneticileri, sendikamıza yönelik gerçekliği olmayan ithamlarda bulunmaktadırlar. İtibar suikastına dönüşen bu duruma sessiz kalmamız mümkün değildir.

100 yıllık bir mücadele tarihinin mirası olan sendikamız nerede bir haksızlık, hukuksuzluk varsa eğitim ve bilim emekçileri ile birlikte duruşunu ortaya koymuştur. Çünkü tarih her zaman , haklının ve mücadele edenin yanındadır.

ESOGÜ’ deki çalışan arkadaşlar şunları net bilmelidir.

 Bizler yandaşlık temelinde sendikacılık yapmayız.

 İktidarlara ve yönetimlere sırtımızı dayamayız, adaletsizliğin sorumlusu olmayız. ESOGÜ’ de olduğu gibi çalışma barışı ve adalet için mücadele ederiz.

Acilen okullarda tedbir alınmalı Acilen okullarda tedbir alınmalı

 Sendikacılık bizim için inanç işidir. Kişisel ikbal ve mevki için, yalanlara başvurmayı. Maaşlarını dahi açıklamaya korkanlar gibi değiliz, kısaca sözümüzün her zaman arkasındayız.

 Üyelerimizin sonuna kadar yanında dururuz. Hiçbir arkadaşımızı geride bırakmayız.

 Eğitim Sen demek dayanışma demektir. Bugün on binlerce üyesi ihraç olan Eğitim Bir Sen üyelerine sahip çıkmadan ortada bırakmışken, bize çamur atmasına izin vermeyiz. Dünyanın en uzun soluklu dayanışmasını sergileyen Eğitim Sen dünyada sendikalar tarihine geçmiştir.

 Bizlere çamur atmayan çalışan Eğitim Bir Sen, 7 dönemdir Eğitim ve Bilim Emekçilerini açlığa ve yoksulluğa mahkum etmiştir. Bu gerçek sizi her yerde mahkum edecektir.

 Üniversitelerin ülkedeki durumu ortadadır. Akademik ve idari kadroların yüzlerce sorununun hangisi çözüldü. Yardımcı Hizmetli Kadrosundaki arkadaşların esnek görev tanımı konusunda 7 dönemdir hangi  çözümü ortaya koydunuz?

 Hukuk dışı yöntemler ile insanları korkutmaya çalışan sendika yöneticilerine son sözümüz çok net, ESOGÜ’ de mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM