Emniyet müdürlüğü yeni uygulamayla ilgili açıklama yaptı. Emniyet müdürlüğü yeni ehliyet alacaklar için parmak izi zorunluluğu getirildiğine dair bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “04.03.2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmeliğin 11. Maddesine göre Sürücü Kursları kaydolacak kursiyerlerden istenecek bilgi ve belgelere “PARMAK İZİ ALINDIĞINA DAİR BELGE” eklenmiştir.

                        Dolayısıyla Sürücü Kurslarına müracaat edecek vatandaşlarımızın öncelikle Trafik Tescil Şube Müdürlüğümüze gelerek parmak izi verdikten sonra “Parmak İzi Alındığına Dair Belge” alınarak Sürücü Kurslarına belgeyi teslim edeceklerdir.

                        Trafik Tescil Şube Müdürlüğümüzde yeni uygulamadan dolayı aşırı yoğunluk yaşandığı, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için ileriki tarihte internet üzerinde Eskişehir Emniyet Müdürlüğü internet sitesinde “Sürücü Belgesi Randevu Sistemi” eklenecektir. Randevu sistemi uygulamaya geçene kadar vatandaşlarımızın bir kısmı Pasaport Şube Müdürlüğündeki Parmak İzi Cihazlarından faydalanabileceklerdir.”