Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak maaşlarının yoksulluk sınırı altında kaldıklarını söyleyerek ekonomik krizin bedelinin kendilerine ödetilmeye çalışıldığını belirtti. Atak; "Türk-İş'in açıkladığı verilere göre Temmuz ayı açlık sınırı olan dört kişilik bir ailenin sadece gida harcaması 11 bin 658 TL olmuş, yoksulluk sınırı ise 37 bin TL'ye dayanmıştır. Bu rakamlar dikkate alındığında maaşlarımızın şimdiden eridiği gün gibi ortadadır. Biz Türk Harb-İş Sendikası işçileri olarak buradan soruyoruz, Eylül ayı geliyor, kiralar nasıl ödenecek, çocukların eğitim giderleri nasıl karşılanacak, okul servis ücretleri nasıl ödenecek, çocuklarımız okula giderken nasıl kahvaltı edecek?" diyerek sitem etti.

YAŞADIĞIMIZIN ADI "VERGİ ADALETSİZLİĞİ”

Atak; "Vergi artışları, tüketim vergisi dediğimiz vergiler ile yük yoksul halka yıkılmakta, vergi adaleti yerine vergi adaletsizliği yaşanmaktadır. Oysaki kazanca göre vergilerde artış olmalıdır. Ancak bu kazanç sadece ücret geliri olarak algılanmamalı, tüm kazançlar vergilendirme kapsamı içine alınmalıdır." dedi.

EŞİTSİZLİKLER PROTOKOLÜ

Atak 9 Mayıs'ta imzalanan protokolün eşitsizlikler yaratan bir protokol olduğunu söyledi. Atak: "9 Mayıs'a Türk İş ve Hak tarafından imzalanan hükümetle imza altına alınan Kamu Çerçeve Protokolü'ne, savunma sanayii kısmından bakacak olursak iş barışını bozan ve eşitsizlikler yaratan bir protokol olmuştur." şeklinde konuştu.

Eskişehir havacılık kenti Eskişehir havacılık kenti

Hayali oranlarla kandırılmamak ve insanca yaşamaya yetecek kadar bir ücret artışı istediklerini belirten Atak, savunma sanayii işçilerinin yoksulluk sınırı altındaki ücretlerine acilen savunma sanayii destek primi verilmesini istediklerini vurguladı. Atak: "Kazanca göre vergi sistemi istiyoruz. Otomatiğe bağlanan akaryakıt zamlarının durdurulmasını, temel ücretlerimizin yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmasını, kıdem tazminatındaki hak kayıplarının telafi edilerek hak ettiği değere ulaştırılmasını, emekçiyi sosyal devlet politikalarmın ana unsuru olarak görüp taleplerimizin hayata geçirilmesini istiyoruz." ifadelerinde bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM