EOSB'den çocuk şenliği EOSB'den çocuk şenliği

Cumhurbaşkanının açıkladığı maddi yardımı sadaka olarak nitelendiren Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, emeklilerin yalnızca zamanında ödedikleri primlerin karşılığını almak istediklerini söyledi. 
Emekliler sosyal yardıma muhtaç hale geldi
EYT’nin maliyetini ve ülkenin bütçe açığını emeklilerin sırtına yüklediklerini ifade eden Duru, “Emeklinin büyük bir kısmının 7 bin 500 ve 8 bin civarında bir maaş almaktadır. Ülkede asgari ücret belirli, açlık sınırı belirli. Bu aylıklarla geçinmek diye bir durum yok. Aç emekli aç bırakın geçinmesini. Açlık sınırının neredeyse yarısı kadar bir aylıkla nasıl geçinsin insanlar. Bu Türkiye'nin ayıbıdır. Böyle bir durum olmamalı. Emeklilerimizin hepsi şu anda sosyal yardıma muhtaçtır" açıklamasını yaptı. 
Kanun yeniden düzenlenmeli
Sosyal Hizmet Kanunu’nun yeniden düzenlenmesi gerektiğine vurgu yapan Duru, “Sistem tıkanmış durumda. Sosyal güvenlik sisteminin gözden geçilmesi lazım. Aylık bağlama oranı olsun, güncelleme katsayısı olsun tamamen bozulmuş durumda. Bu sistemin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Bu da yeni bir yasa ile ancak yapılabilir. Zaten enflasyon sürekli artıyor. Böyle bir ortamda emeklilere verilen aylık hem insani hem de siyasi olarak doğru bir hamle değil.” dedi. 
Seçim öncesi verilen vaatler yerine getirilmedi
Verilecek olan 5 bin liranın müjde olarak yansıtılmasına tepki gösteren Duru, “Müjde; Emekli yasalarla düzenlenmiş maaşının yanında verebileceğiniz artı ücretlere denir. Siz hak edilen maaşları bile çeşitli bahanelere sığınarak vermiyorsunuz. Enflasyon rakamları gerçekçi değil. Doğru söylemiyorsunuz. Temmuz ayında seçim vardı birçok vaat verildi yüzde 25 zam yapıldı, çalışana yüzde 84 zam yapıldı. Üstelik kök maaş aldatmacası ile 7 bin 500 lira alan emekliye hiç zam verilmedi.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM