Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Nalan Karagöz, “En düşük emekli maaşı, en düşük memur maaşına eşitlenerek emekli taban maaşı belirlenmelidir. Emekli maaşları bu kriter üzerinden yeniden yapılandırılmalıdır.” dedi. Basın açıklamasına CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer ile CHP İl Başkanı Av. Talat Yalaz da destek verdi.

TÜİK verilerini dikkate almıyoruz

Karagöz, “TÜİK enflasyonu yüzde 64,77 olarak açıkladı. Bağımsız ve bilim insanlarından oluşan ENAG ise enflasyonu yüzde 127,21 olarak açıkladı. Bağımsız kuruluş olan ENAG ve DİSK-AR’IN verileri bizim çalışmalarımızı  doğruluyor. Bize göre de emekli maaşlarına 2023 yılı için en az yüzde 96’lık artışa ilave olarak  2024 yılı ilk 6 ayı için öngörülen enflasyon eklenmelidir. Onun için biz TÜİK verilerini hiç dikkate almadan  direk olarak iktidara seslenmek istiyoruz. Gerçek enflasyon  emeklinin yaşadığı, çalışanlarımızın yaşadığı, asgari ücretlilerin yaşadığı, gençlerimizin yaşadığı, kadınlarımızın yaşadığı, bil cümle halkın yaşadığı hayat pahalılığıdır. Yapacağınız maaş artışını bu kritere göre yapmalısınız.” açıklamasında bulundu.

Emeklileri diri diri mezara gömmek olur

İktidara seslenen Karagöz, “7500 lira maaş alan emekli arkadaşlarımızın hemen hemen tamamının kök maaşı çok daha düşüktür. Sakın ola ki kök maaş üzerinden maaş artışlarını düşünmeyin. O durumda yeni bir 2023 Temmuz sendromu yaşanır. Yani 6 milyon emekli  yine sıfır zam ile karşılaşır ki; bu tam da emeklileri diri diri mezara gömmek olur.” dedi.

“2 bin liranın satın alma gücü yok”

Başkan Ünlüce binlerce emekçiyle birlikte ses verdi Başkan Ünlüce binlerce emekçiyle birlikte ses verdi

Emeklilere verilen bayram ikramiyelerine yönelik de konuşan Karagöz, “Emeklilere bayram ikramiyesi diye verilen 2000 liranın güncel karşılığı kalmamıştır. Satın alma gücü yok denecek kadar azdır. Bunun yerine bayram ikramiyeleri asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır. Bize bütçemiz kısıtlı, para yok hikayeleri anlatılmasın.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM