“Emeklilerimiz 16 milyonu aşan sayıları ile ülkemizin en büyük toplumsal gruplarından birini oluşturmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde yıllardır ihmal edilen ve yok sayılan emeklilerimiz açlık ve yoksulluk sınırları arasına sıkışmış olup, çoğunluğu ise açlık sınırının altında maaş alarak sefalet içinde yaşamlarını sürdürmektedir.

Son yapılan araştırmalarda ülkemizde açlık sınırı 16.483 TL, yoksulluk sınırı ise 47.000 TL olarak açıklanmıştır. Ekonomik şartların ağırlaştığı, enflasyonun çok yüksek olduğu, ev kiralarının bile en az 5-10 bin arasında değiştiği ülkemizde 2024 yılı için açıklanan memur emeklilerine %49,25 SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine %37,55 verilecek olan zam çok yetersiz kalmaktadır. Açıklanan zam oranlarına göre yeni maaşların büyük bir bölümü açlık sınırının altında kalmaktadır. Ayrıca emekliler arasındaki Memur Emeklisi, SSK Emeklisi, BAĞ-KUR emeklisi gibi ayrımcılık emeklileri derinden üzmektedir. Yapılacak olan zam tüm emeklilerimize eşit şekilde yapılmalıdır.

Daha çok bağıracağız, susturmak isteyecekler susmayacağız Daha çok bağıracağız, susturmak isteyecekler susmayacağız

Maaşlarının yetersizliği nedeniyle zaten zor günler yaşayan emeklilerimize verilecek olan zam oranı yeniden güncellenmeli, memurlara 2023 yılında verilen 8.077 TL seyyanen zam emeklilere de verilerek en düşük emekli maaşı 17.002 TL olarak açıklanan yeni asgari ücretin altında olmamalıdır.

Ömürlerinin en güzel günlerini ailesine, devletine, milletine hizmet için tüketmiş olan emeklilerimize insanca yaşayabilecekleri maaş verilerek onlara gereken değer verilmelidir.”       

                    

Editör: Mustafa YILDIRIM