Kahramanmaraş merkezli depremlerde sol bacağındaki engele rağmen, yıkılmadan saniyeler önce evden kaçarak kurtulan ve Eskişehir’e gelerek Doğan Aslan Bey KYK Yurdu’nda konaklamaya başlayan İbrahim Kıraç, “Engelli olduğum halde saniye farklıyla depremden kurtuldum” dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi merkezli olarak 6 Şubat günü saat 04.17’de meydana gelen deprem sonucu 10 ilde yıkım meydana geldi. Yıllar önce yaşadığı bel fıtığı rahatsızlığı sonucu sol bacağında kalıcı hareket kaybı bulunan 55 yaşındaki İbrahim Kıraç da Hatay’da bulunan evindeyken depreme yakalandı. Şans eseri uyanıkken depreme yakalanan ve ikinci kattaki evinden çıkmasından saniyeler sonra binanın yıkıldığını belirten İbrahim Kıraç, Eskişehir’e gelerek Doğan Aslan Bey KYK Yurdu’nda kalmaya başladı. Deprem esnasında yaşadığı korku dolu anları anlatan Kıraç, “Orada tek yaşıyordum, ikinci kattan aşağıya nasıl indim bilmiyorum” dedi.

“Engelli olduğum halde saniye farklıyla depremden kurtuldum”

Depremle birlikte bir anda elektriklerin kesildiğini, eşyaların devrildiğini ve yattığı odanın balkonunun çökmesiyle kaçtığını, engelli olmasına rağmen son anda binadan çıktığını belirten 55 yaşındaki İbrahim Kıraç, “Elektrikler kesildi, hava rüzgârlı ve yağmurluydu. 4 gün dışarıda kaldık, kimseye ulaşamadık. Engelli olduğum halde saniye farklıyla depremden kurtuldum. Orada tek yaşıyordum, ikinci kattan aşağıya nasıl indim bilmiyorum. Saat gece 04.00 civarlarında lavaboya gitmek için kalktım, yaklaşık 3-5 dakika oturdum sonra elektrikler kesildi. Televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, kapı, pencere falan hepsi dağıldı. Balkon çökünce yattığım yer olan salondaki camların yarısından çoğu yarıldı. O anda hiçbir şey düşünemezsin, canını düşünüyorsun. Nasıl çıktığımı hala bilmiyorum” dedi.

“Yeter ki Hatay’dan çıkalım”

Depremden sonra 4 gün Hatay’da kaldığını, bölgeden dönen bir araçla önce Tokat’a gittiğini ve daha sonra Eskişehir’e geldiğini belirten Kıraç, şu ifadeleri kullandı:

“Eskişehir’e gelmem 4 gün sürdü çünkü araba yoktu. Dördüncü gün ise bir araba geldi ve ‘Nereye götürüyorsa götürsün, yeter ki Hatay’dan çıkalım’ dedik. Bizi Tokat’ta bıraktılar, orada da kızımın yanına gittim. Ondan sonra oradan da buraya geldik. Eşyalardan hiçbir şey alamadım, sadece çantam var başka bir şey yok. Şarj makinesini bile alamadım. Eskişehir iyi ve güzel bir şehir ama nankör insanlar da var. Şurası insanın evi gibi olmaz fakat her şeyden daha önemlisi can sağlığı. Yani can sağlığı olmazsa hiçbir şey olmaz. İnsana yeme, içme, para, pul veya eşyadan daha çok lazım olan şey sıcak bir yataktır, o yeter.”

Kaynak: iha