ESİAD “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Eskişehir, Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı programı kapsamında “Eskişehir’e Değer Katanlar” temalı ziyaretlerine şehrin duayen sanayicisi Yavuz Zeytinoğlu ile başladı.

ESİAD Başkanı Kenan Işık ve Yönetim ve Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden oluşan bir ekip ile Yavuz Zeytinoğlu’nu halen aktif olarak Başkanlığını yürüttüğü Entil şirketindeki makamında ziyaret etti.

ESİAD Başkanı Kenan Işık ziyaret sırasında bu yıl “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Eskişehir, Dünü, Bugünü ve Yarını” temalı bir program başlattıklarını ve bu programın bir parçası olarak “Eskişehir’e Değer Katanlar” temalı ziyaret ve etkinlikler planladıklarını açıkladı.

Bu kapsamda ilk ziyareti de şehrimizin duayen sanayicisi ve Eskişehir sanayisinin bugüne gelmesinde çok önemli başlangıç ve katkıları olan Zeytinoğlu ailesinin büyüğü Sn. Yavuz Zeytinoğlu ile başladıklarını ekledi.

Eskişehir’in Cumhuriyetin 2. Yüzyılında çok daha iyi noktalara taşınabilmesi için geçmişi ve bugünü iyi anlamayı, geleceği bu tecrübe ve birikimlerin üzerine stratejik yaklaşımlarla şehrin tüm unsurları ile birlikte hareket edilerek inşa etmeye başlamanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

IŞIK konuşmasında “ESİAD olarak şehrin tüm paydaşları ile birlikte gelecek yüzyılın inşasına başlarken birlikte hareket etmeyi, bu temelleri atarken geçmişi iyi anlayıp, analiz edip, birikim ve tecrübeleri dikkate alarak bir yol haritası belirlemenin önemine inanıyoruz. Bu nedenle ilk ziyaretimizi de Sn. Yavuz Zeytionoğlu’na yapıp bu programı buradan başlatmayı önemsedik.” dedi.

Işık “Yavuz Bey ve Zeytinoğlu ailesi Eskişehir’in sanayileşme sürecinden çok önemli başlangıçlar ve katkılar sağlamıştır. Sadece şehrimiz için değil birçok şehir için örnek olarak Anadolu’nun Yıldızları sloganının oluşmasında önemli rol üstlenmiştir. Bugün Eskişehir’de var olan güçlü organize sanayi yapısı bu süreç içinde oluşmuş, Yavuz Bey’inde uzun yıllar başkanlığını yaptığı ve sonra birlikte çalıştığı kişilere başarı ile devrederek sürdürülebilir bir yapı ile bugüne kadar taşınmıştı. Kendisine ve birlikte çalıştığı ekiplere minnettarız.”  diyerek sözlerini tamamladı.

 

Editör: Mustafa YILDIRIM