2-27

26 Mayıs 2022’de Ramada Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve birçok akademisyenin yanı sıra Eskişehir’de bulunan kamu kurumlarından, iş ve sivil toplum kuruluşlarından da çok sayıda temsilci katıldı.  Etkinlik ESKAM Müdürü Prof. Dr. Elif Gürsoy’un açılış konuşması ile başladı. 

Merkezin 2019- 2022 yılları arasındaki faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Gürsoy, 3 yıllık süreçte pandemiye rağmen yönetim kurulu olarak birçok başarılı işe imza attıklarının altını çizdi. Gürsoy, Bilinçli Kadınlar ve Güçlü Yarınlar Etkinliği, ESOGÜ’nün Üniversite’nin Üst Düzey Yönetiminde Toplumsal Cinsiyet Karnesi ve ESKAM tarafından “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda Eskişehir’de farkındalık konferans ve seminerleri verildiğini ve Eskişehir’deki diğer kuruluşlarla da ortak çalışmalar yürüttüklerini aktardı. Üniversite’nin üst düzey yönetiminde; rektörlük ve dekanlık makamında kadın yönetici sayısının oldukça düşük olmasını eleştiren Gürsoy, hazırladıkları “Yönetiminde Toplumsal Cinsiyet Karnesi” ile bunun sayılarla açıklandığını söyledi. 2019 yılından bu yana bu alanda bir ivme yakalanmasına karşın kadın yönetici oranının hala çok düşük olduğunun ortaya konduğunu dile getiren Ersoy, bunun yükselmesini beklediklerini vurguladı. Bu durumun yaşanmasında dış faktörlerin etkili olabileceğine değinen Ersoy, yönetimde daha çok söz sahibi olabilmek için önce içimizdeki enegelleri kaldırmamız gerektiğini söyledi.  Prof. Dr. Elif Gürsoy ESKAM gibi merkezlere ihtiyaç duymak  zorunda kalmayacağımız bir dünyaya ulaşma temennisiyle konuşmasını tamamladı.

Etkinlikte daha sonra ESKAM’ın kuruluşundan bugüne merkeze katkı sağlayan isimlere ESOGÜ Prof. Dr. Kemal Şenocak tarafından plaket takdim edildi. Gece Eskişehir’in saygın sanatçılarından Ali Rıza Saltık tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisi sona erdi. 

1-50

Editör: Mustafa YILDIRIM