Yapılan açıklama şöyle; “ Proje kapsamında, Sürdürülebilirlik konusu 3 alt tema altında ele alınmaktadır. Bu alt başlıklar, Sürdürülebilir Enerji yönetimi, Sürdürülebilir Su Yönetimi, Sürdürülebilir Moda şeklinde sıralanabilir. 

Proje ortaklarımız, “Sürdürülebilir Enerji” teması kapsamında  23- 27 Ekim tarihleri arasında Eskişehir’e gelerek bu konuda bilgi ve birikimlerini arttırmak amacıyla öğrencilerimizle bir çok etkinlikte yer aldılar.

Hafta okulumuzun tanıtımı, eğitim sistemleri hakkında öğrencilerimizin yaptıkları sunular ile başladı.  Okulumuzda gerçekleştirilen “Sürdürülebilir  Enerji” temalı etkinliklerden sonra  Erasmus+ programının önceliklerinden olan kültürel farkındalığı amacıyla şehir turu düzenlendi. Şehrimizin tarihi ve turistik yerleri misafir öğretmen ve öğrencilere tanıtıldı. 

Eskişehir Fatih Fen Lisesi’nden dünya birinciliği Eskişehir Fatih Fen Lisesi’nden dünya birinciliği

Toplantı kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin kurduğu Entegre Katı Atık Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi, Odunpazarı Belediyesi’nin kurduğu Güneş Enerji Santrali  ziyaret edilerek  ilimizdeki konu ile ilgili iyi örnekleri ve uygulamalar paylaşıldı. Bunun yanı sıra Eskişehir Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapılarak Doç. Dr. Ümmühan BAŞARAN FILIK , Araş. Gör. Dr. Özge EROL ve Araş. Gör. Dr. Oğuzkağan ALIÇ tarafından Yenilenebilir Enerji konulu seminer gerçekleştirildi ve “Güneş Evi” ziyaret edildi  ve Yenilenebilir Enerji Uygulamaları incelendi. ESTÜ öğrenci takımlarından SOLAR TEAM VE HYDROANA, katılımcı öğrenci ve öğretmenlere kendi ürettikleri Güneş Arabası ve Hidrojen Yakıtlı aracı tanıttı, araçlar hakkında bilgi verdiler.

Projenin , ilerleyen adımlarında Sürdürülebilir Su Yönetimi İtalya’da, Sürdürülebilir Moda teması İspanya’da ele alınacaktır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM