Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk’ün de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığını sonrasında serbest bırakıldığını aktaran aydemir, “23 gündür su yok, ekmek yok, yemek yok, tuvalet yok, devlet yok!  Biz varız!  23 gündür erzakla, suyla, çadırla gelmeyen devlet, polisiyle tehdidiyle geldi!” diye konuştu. Hatay Defne Sevgi Parkı’nda yaşananları anlatan Aydemir, şunları aktardı: “23 gündür hayatta kalanlar için gerekli hiçbir çabayı sarf etmeyen devlet, halkın dayanışma ile kurduğu yaşam alanına gözünü dikmiş durumda. Önce ‘Kızılay burada aşevi kuracak’ diyerek alanı tahliye etmek istediler. Daha sonra da ‘Burada sağlıklı barınma koşulları yok’ diyerek bahane bulmaya çalıştılar. OHAL Valisi yanına TEM polislerini de alarak Hatay Defne Sevgi Parkı’na girdi, parkın boşaltılmasını istedi ve halkı tehdit etti. Alanı boşaltmayacağını söyleyen depremzedeler ‘Zaten 3 tane battaniyeniz var, hızlıca toparlanırsınız’ gibi bir pişkinlikle karşılaştı. Yani devlet zaten orda olmadığını, depremzedelere yardım etmediğini bir de böylece ilan etmiş oldu.”

ANTAKYA HALKI KENDİ ÖZ İRADESİYLE KURACAK

Halkın sağlıklı beslenme, barınma, ısınma ve hijyen koşulları sağlanmadan; halka sormadan herhangi bir tahliyenin söz konusu olamayacağını dile getiren Aydemir, şöyle konuştu: “Bu kararı verecek olan 23 gündür orada olan, enkazdan çıkan, hala enkaz altındaki ailesini bekleyen insanlardır; onlarla birlikte yeni bir yaşamı inşa etmek için canla başla çalışan gönüllülerdir, sağlık örgütleridir, kurumlardır. Halkın iradesini yok sayamazsınız! Tehditle, baskıyla, şiddetle bu gerçeğin üstünü örtemezsiniz. Antakya halkı kendi yaşamını ve geleceğini kendi öz iradesiyle kuracaktır. Birbirimizi yalnız ve çaresiz bırakmayacağız!”

DAYANIŞMA ENGELLENEMEZ

“İlk günden beri ne kadar enerjimiz varsa, ne kadar olanağımız varsa ne kadar kadromuz varsa bir seferberlik ile birlikte yaraları sarmak, birbirimize sahip çıkmak için deprem bölgelerindeyiz.  Üç kuruş parasını gönderen, battaniyesini gönderen, gönüllü sağlıkçı olan gönüllü aşçı olan herkesle birlikte bütün olanaklarımızı seferber ettik.” diye konuşan Cevat Aydemir,  dayanışmanın engellenemeyeceğini söyledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM