Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanı Fesih Bingöl ve yöneticileri Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi ile birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.  

Kahvaltı sonrasında açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl, saha çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Partinin iletişim kanallarını henüz istedikleri oranda kullanamadıkları dile getiren Bingöl, bu alanda partinin ciddi bir ambargoya maruz kaldığını ifade etti.  3 gün boyunca genel idare kurulu üyeleriyle birlikte Eskişehir’de çeşitli temaslarda bulunduklarını aktaran Bingöl, yerel basının Saadet Partisi’nin çalışmalarına yer vermesinin sevindirici olduğunu belirterek, “Biz yerel basına Kuvay-ı Milliye gözü ile bakıyoruz.” dedi.  Kovid 19 salgını ile ilgili önümüzdeki süreçte yeniden bir kapanmanın gündeme gelebileceğini öngördüklerini ifade eden Bingöl, bu nedenle yaz aylarında saha çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

SU ZAMMININ GERİ ALINMASI İÇİN BAŞVURACAKLAR

Eskişehir’de 28 Temmuz’da suya yapılan yüzde 40’lık zammı da değerlendiren Bingöl, şunları kaydetti: “Bu zammın geri alınması için parti olarak gerekli başvurularda bulunacağız ve çalışmalar yapacağız. Ülkenin içince bulunduğu ekonomik koşullar bu zammı gerekli kılmış olsa bile biz milli görüşçü bir parti olarak, sudan kâr edilmemeli diyoruz.”

11’İNCİ KEZ ADAY OLACAK

Yerel seçimlerde 10 kez adaylığını koyduğunu ancak kazanamadığını dile getiren Bingöl, “Demek ki biz kendimizi halka doğru anlatamadık, bu bizim hatamız, 2024 yılındaki yerel seçimlerde Allah izin verirse yerel seçimlerde yeniden başkanlığa adaylığımı koyacağım” diye konuştu.

AKP’NİN CENAZE NAMAZINI KILACAĞIZ

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Trabzon’un Araklı ilçesinin eski belediye başkanı Ümit Çebi ise şöyle konuştu: “Toplum adalete hasret kalmış, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen başarılı bir belediye başkanı ancak inşallah Eskişehir 1 kez olsun milli görüşçü belediye başkanı ile tanışsın o zaman farkı fark edeceksiniz. Trabzon’da da suya yüzde 45 zam yapıldı, inşallah diğer iller de milli görüşle tanıştığında bu tür temel ihtiyaçları halka çok cüz-i meblağlarla ulaştıracağız. Biz de iktidarlar zengin olma ve halka kibirle bakma yerleri değildir. Milli görüşte yolsuzluk yoktur, AKP israfın tarihini yazıyor. Toplum bu şekilde giderse bir sonraki seçimde AKP’nin cenaze namazını kılacağız. Ve biz arkasından ‘razı değildik’ diyeceğiz.”

FATİH ERBAKAN’A SESLENDİ

Gazeteci Arif Anbar’ın; Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın kurduğu yeniden refah partisi hakkında görüşlerini sorması üzerine Ümit Çebi, “Rahmetli Erbakan 84 yaşında koltuk değnekleri ile gelerek, Saadet Partisi’nin koltuğuna oturdu ve böylece;  kendisinden sonra milli görüşün temsilcisinin Saadet Partisi olduğun ilan etmiş oldu. Fatih Erbakan’a da onun iyiliğini isteyen biri olarak yanlıştan dönmesini ve SP’ye gelmesini öneriyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM