İran’da yaşanan arıza nedeniyle 10 gün süreyle yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santrallerinde doğal gaz tüketiminde kısıtlamalar yapılacağı için fabrikalarda belli günler üretim yapılaması istendi.  Eskişehir Organize Sanayi Bölge’den işletmelere gönderilen yazı şöyle; “

Botaş Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş.'nin İran tarafındaki doğal gaz iletim hattında meydana gelen bir arıza gerekçesiyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yüksek tüketimi olan sanayi tesisleri ve elektrik santrallerinde doğal gaz tüketiminde kısıtlamalar yapmasından dolayı doğalgaz ile çalışan elektrik üretim sanrtallerinin üretimi yapamaması nedeni ile ülke çapında elektrik arzında sıkıntı meydana geldiği TEİAŞ tarafından İdaremize bildirilerek muhtelif günlerde yaklaşık %75'e varan oranlarda (137MW civarında) güç düşülmesi talep edilmiştir.

Söz konusu belirtilen miktarda güç düşülmemesi halinde Bölgemizin tamamında elektrik kesintisi yapacaklardır. Teiaş 24 Ocak 2022 ile 28 Ocak 2022 arasındaki haftada hangi gün hangi trafolarından ne miktarda güç düşüleceğini İdaremize şifaen telefon ile bildirmiştir. Abonelerimizin çalışmayacağı günler ekli listede detaylı olarak verilmektedir. Bu liste Teiaş'ın kısıntı (güç düşümü) talep ettiği trafodan abonenin bağlantı durumuna göre oluşmuştur. İdaremiz tarafından belirlenmemiştir. Söz konusu ekli listede verilen çalışılmayacak günlerde kısıntı Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece yarısından itibaren başlamak üzere 00.00- 23:59 arasında tam gün olarak uygulanacaktır. Çalışılmayacak günlerde elektrik tüketiminin minimum seviyede tutulması, kesinlikle üretim yapılmaması/çalışılmaması ve sadece temel ihtiyaçlar için kullanım yapılması gerekmektedir. Bölgenin tamamında elektrik kesintisi yaşanmaması adına ekteki listeye uymayan abonenin elektriği haber verilmeksizin kesilecektir”

Editör: Mustafa YILDIRIM