Başkan Büyükerşen, büyük yıkım sonrası bölgede özveri ile görev yapan personeli tebrik ederek, “Eskişehir sizlerle gurur duyuyor.” dedi.

 

Ülkemizde meydana gelen sel, yangın gibi afetlerden zarar gören kentlerde görev yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremler sonrası bölgedeki arama kurtarma ve destek çalışmalarında da aktif görev aldı.

Afet bölgesine yaklaşık 330 personel gönderen Büyükşehir Belediyesi, Başkan Büyükerşen’in yakından takip ettiği acil durum çalışmalarında özveri ile görev yapan itfaiye personeli görevini tamamlayarak şehre döndü.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda personeli ziyaret eden Büyükerşen’e, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan ile Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu da eşlik etti.

Yaşanan afetin yaralarını sarmak için hemen bölgeye hareket eden ve özveri ile çalışan itfaiye personeline teşekkür eden Büyükerşen, “Çok büyük bir afet yaşadık ve on binlerce kaybımız, yüz bini aşan yaralımız var. Afetin ardından hemen çalışmalarımıza başladık ve bölgeye personel, yardımsever Eskişehirlilerin desteği ile insani yardım, araç gereç, iş makinası ve ekipmanlar ulaştırdık. Halen de çalışmalarımız devam ediyor. Sizler de günlerdir çok zorlu şartlarda tüm özveri ve gayretinizle çalıştınız. Orada görev yapan tüm ekiplerimizle gurur duyuyoruz. Eskişehir sizlerle gurur duyuyor. Ben tüm Eskişehirliler adına bugün burada sizlere birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile yaptığınız çalışmalar için yürekten teşekkür ediyorum. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.” dedi.

  Başkan Ahmet Ataç da itfaiye personelini tebrik ederek, özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Başkan Büyükerşen ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Aykut Hamzaçebi ve itfaiye personelinden bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ayrıca itfaiyenin kullandığı ekipmanlarla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Sismik arama kurtarma cihazları, arama kurtarma araçları ve teknolojik donanımı ile afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında büyük başarı gösteren itfaiye personeline yapılan ziyaret, çektirilen fotoğraf ile tamamlandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM