Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, çok sayıda kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile iftar programında bir araya geldi. Başkan Ataç, “2010 yılından bu yana yaklaşık 660 bin vatandaşımız iftar soframıza oturdu. Kentimizde Ramazan ruhunu yaşıyoruz” dedi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programları devam ediyor.

Kütahyalılar Derneği, Gümüşhaneliler Derneği, Adıyamanlılar Derneği ve Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da Tepebaşı Belediyesi’nin iftar yemeğinde bir araya geldi. Programa Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Kütahyalılar Dernek Başkanı Mustafa Ekiz, Gümüşhaneliler Dernek Başkanı İrfan Ataman, Adıyamanlılar Dernek Başkanı Mehmet, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam, amatör spor kulüplerinin temsilcileri ve çok sayıda dernek üyesi vatandaş katıldı.

Gecede katılımcılara seslenen Başkan Ataç, “Bu salonda toplanmamız, bir araya gelerek aynı sofraya oturmamız çok güzel. Ramazan’ın en güzel özelliği de insanları bir araya getirmesi, dayanışmayı artırmasıdır. 2010 yılından bu yana yaklaşık 660 bin vatandaşımız iftar soframıza oturdu. Kentimizde Ramazan ruhunu yaşıyoruz. Yaz dönemine denk gelen Ramazan aylarında da sokak iftarlarımız yoğun katılımla gerçekleşiyor. Belediyemiz bu konuda oldukça başarılı ve deneyimliyiz. Allah tekrarını göstermesin, deprem bölgesinde de ilk sıcak yemek veren belediyelerden biri olduk. 8 Şubat’ta İslahiye’deydik ve yaklaşık 25 gün orada sıcak yemek hizmeti verdik. Bu hizmetimizden her gün 5-6 bin insanımız yararlandı. Bu çok önemli bir deneyim. Hatay’da da sahur ikramımız devam ediyor, her gece 3-5 bin vatandaşımıza ulaştırıyoruz. Oraya ne kadar destek olsak azdır, hala büyük eksiklikler ile yurttaşlarımız yaşamlarına devam etmeye çalışıyor. Biz Tepebaşı’nda Ramazan ayını bu yıl da hemşehrilerimiz ile birlikte yaşamaktan mutluyuz. İftar sofrası herkesi bir araya getiren bir güzellik, bu güzelliği bizlerle paylaştığınız için çok mutluyum” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “Şehrimiz gerçekten çok güzel, herkese bağrını açan, kültürleri bağdaştıran bir şehir. Bu sofralarımızı bereketle paylaştığımız nice Ramazanlar diliyorum. Şimdiden bayramınızı da kutluyorum” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise “Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Tuttuğumuz oruçlar, dualarımız kabul olsun. Bu kardeşlik sofralarının tüm ülkemize hakim olmasını diliyorum. Değerli Adıyamanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Acı, tüm Türkiye’nin acısı ve biz bunu paylaşarak, dayanışma ile aşacağız. Eskişehirlilerin deprem yaralarının sarılması için gösterdiği özveriden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliğe davetli derneklerin temsilcileri de yaptıkları konuşmalar ile Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkürlerini iletti.

Editör: şenay Yıldırım