100. Yıl Kültür Merkezi açıldı 100. Yıl Kültür Merkezi açıldı

Eskişehir’de mazbatalarını alan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Büyükşehir Belediyesi binası önünde binlerce Eskişehirli tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

 

Ünlüce, Ataç ve Kurt’un katıldığıtörende ilk olarak Vilayet Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi adınaçelenk CHP İl Başkanı Talat Yalaz tarafındanAtatürk Anıtı’na sunuldu.MeydandanAtaç ve Kurt ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına geçen Ayşe Ünlüce, Başkan Yılmaz Büyükerşen’den görevi düzenlenentörenle devraldı.

 Eskisehirde Tarihi Gun

31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden başkan seçilen ve adliyede düzenlenen törenle mazbatalarını alanEskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt görevlerine başladı.

Mazbata töreni sonrası Başkanlar Ünlüce, Ataç ve Kurtilk olarak Vilayet Meydanı’na geldiler. Burada Atatürk Anıtı’na,Cumhuriyet Halk Partisi çelenginin sunumu sonrası Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiler.

Başkanlık katında Büyükerşen ile bir araya gelen yeni Başkan Ünlüce, törenle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldı. Büyükerşen’in eşi Seyhan Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve meclis üyeleri ile bürokratlarında bulunduğu törende Ünlüce, Büyükerşen’e Eskişehir’e verdiği üstün hizmetlerden dolayı çiçek takdim etti.

Burada Başkanlık mührünü Ünlüce’ye teslim eden Büyükerşen, “25 yıl önce kese içerisinde bir mühür almıştım. Ama şimdi o yetkiye yaraşır bir kutu içerisinde bu mührü Ayşe Ünlüce’yegönlüm rahat bir şekilde teslim ediyorum. Gözümün arkada kalmayacağını çok iyi biliyorum. Bu kadim şehre hizmet yolunda 25 yıl geçti. Bu sürede ne zorluklar, ne sıkıntılar yaşandı. Ama en son Asri Mezarlık’ta bulunan 100. Yıl Camisi ve Tesislerimizi şehrimize kazandırdık. Ne yapmışsak Eskişehirliler için yaptık. Size layık bir şehir oluşturmak için çalıştık. Bugüne kadar aramızdan ayrılan her kademede görev alan emekçilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm personelimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Her zaman Eskişehir’in yanındayım. Ben gibi sizler de Ayşe Ünlüce’nin yanında olmaya devam edin. Ahmet Ataç ve Kazım Kurt’un da Eskişehir’e hizmet konusunda emekleri var. Onlara da teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin, hoşça kalın.” dedi.

Devir teslim töreni sonrası belediye binası önünde ellerinde Türk bayraklarıyla vatandaşlar, partililer, meclis üyeleri, belediye çalışanları başta olmak üzere coşkulu bir kalabalık tarafından alkışlar ve müziklereşliğinde karşılanan Başkanlar,burada yeni dönemin ilk konuşmalarınıgerçekleştirdiler.Türkiye’de yerel yönetim anlayışına ve Eskişehir’in son 25 yılına damga vuran Başkan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen deveda konuşması yaparak Eskişehirlilere seslendi.

Büyükerşen, seçildiği günden başlayarak 25 yıl boyunca siyaset yapmadığını hatırlatarak, “Belediye kapısından girdiğimiz an parti rozeti çıkarılır ve herkes için eşit hizmet olur. Bugüne kadar Eskişehir’e hizmet eden tüm başkanlara şükranlarımı sunuyorum.Ben Eskişehir aşığıyım. Her yönüyle kendisine kefil olduğum Ayşe Ünlüce’yi sizlere emanet ediyorum. Haklarınızı helal edin. Tabi Ayşe başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımız ne zaman derlerse çıkar gelirim. Hepinizin alınlarından ve gözlerinden öpüyorum. Gönlümün bütün zenginlikleri sizlerin olsun.” diye konuştu.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise konuşmasında, “Cumhuriyet kentinin güzel insanları hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Pazar akşamı Eskişehir büyük bir başarı kazandı. Ama bu sizlerin sayesinde. Öte yandan Türkiye’de de müthiş bir başarı oldu. Hiçbir şey sonsuz değildir. Bu dönemde bunu göreceğiz. Bakın 1999’da Hocamla seçildiğimizde kimse yoktu. Biz çoban ateşini yaktık, bugünlere geldik. Onurluyuz, gururluyuz. Seçim geride kaldı, artık önümüzde yeni bir dönem var. Bu dönemde de kentimizi daha güzel işlerle, her zamankinden daha büyük bir azim ve heyecanla geleceğe hazırlayacağız. Çünkü biz Eskişehir’iz. Yolumuz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Eskisehirde Tarihi Gun 4

Eskişehir tarihinde çok önemli dakikalardan birini yaşadıklarını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da, “25 yıl boyunca kentimize hizmet eden, şehrimizi Türkiye'de ve dünyada güvenilir ve saygın bir şehir haline getiren Sayın Yılmaz Büyükerşen'i uğurluyoruz. Hocam Eskişehir'e yaptığınız hizmetlerden dolayı size çok teşekkür ediyoruz. Ayşe Hanımı aday gösterdiğimiz zaman tanınmıyor dediler, ben de tanıtırız dedim ve tanıttık. Eskişehir başkanını seçti. Ayşe Ünlüce, şu anda Eskişehir tarihinin ilk kadın büyükşehir belediye başkanı. Ayşe Hanım hepimizin onuru, gururu. Bu işlerin parayla pulla olmayacağını gösterdik. Bu işler adam kandırmakla olmaz. Bu işler dosdoğru durmakla, dimdik durmakla olur. Oraya buraya sapmadan Cumhuriyet Halk Partisi'nin kanatları altında herkesi kucaklayarak olur. Bir değişim süreci başlattık. Türkiye değişti, Eskişehir de değişti. Kadın belediye başkanımız oldu. Yetti mi, yetmedi. Afyon'da da bir kadın belediye başkanımız oldu. Bilecik'te de bir kadın belediye başkanımız oldu. İzmit'te de bir kadın belediye başkanımız oldu. Üsküdar'da da bir kadın belediye başkanı oldu. Tekirdağ'da da bir kadın belediye başkanımız oldu. Edirne'de de bir kadın belediye başkanımız oldu. Ve her şeyden önemlisi Çifteler’de de bir kadın belediye başkanımız oldu. Türkiye bundan sonra hep yüzü gülen, hep insanları kucaklayan bir ülke olacak. Cumhuriyet Halk Partisi'nde politika yaptık, ama hiç kimseyi ötelemedik. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren, üye olan insanlarımızdan oy aldık, teşekkür ediyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi'ne üye olan, oy veren insanlarımızdan oy aldık. Onlara da teşekkür ediyorum. İYİ Parti'ye üye olmuş, oy vermiş, yöneticilik yapmış arkadaşlarımızdan oy aldık. Teşekkür ediyoruz. Bütün partilerden oy aldık. Demek ki değişim herkesi etkiliyor. Biz bundan sonra siyasetin de nabzını değiştiriyoruz. Doğru bir siyasetle bütün Türkiye'yi kucaklayacağız. Bütün Türkiye'yi kucakladığımız zaman işçinin de, emeklinin de, emekçinin de, memurun da, çiftçinin de partisi olacağız. Ama bunu yaparken terazinin dengesini bozmadan halkın bütünlüğünü zedelemeden ve hiç kimseyi ötekileştirmeden yapacağız. Bu belediyelerin kapısı herkese açık. Tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek üzere buradayız. Ben artık Eskişehir'in de Türkiye'nin de değişeceğini müjdelemek istiyorum” dedi.

    Coşkulu kalabalığa seslenen Eskişehir’in yeniBüyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de, “31 Mart günü destan yazdınız, tarih yazdınız.Büyükşehir’i kazandık,Odunpazarı’nı kazandık,Tepebaşını kazandık,14 ilçe belediyemizin 9’unu kazandık.Umutluyuz, inançlıyız, mutluyuz.10 Ocak’tan beri İl başkanımız, vekillerimiz, Ahmet Başkanımız, Kazım Başkanımız, kadın kolları ve gençlik kollarımız kısaca tüm örgütümüzle, gönüllülerimizle ve bu şehrin vicdanlı insanlarıyla sahada, sokaklardaydık.  Çok çalıştık, çok inandık, çok güvendik ve kazandık.Ama bilesiniz ki bu seçimin kaybedeni yok, Eskişehir kazandı, Türkiye kazandı.Oy veren vermeyen tüm hemşerilerimin büyükşehir belediye başkanıyım. Hangi partiden olursa olsun tüm ilçe belediyelerimizin büyükşehir belediye başkanıyım. Biz kutuplaşmadan, ayrışmadan;  birleşerek barışarak hizmet edeceğiz. 14 ilçemiz ve 540 mahallemize adaletle hizmet götüreceğiz. Çünkü bu seçimin başarısı Eskişehir ittifakının başarısıdır. Biliyoruz ki, daha önce başka partilere oy vermiş pek çok vatandaşımız bu seçimde bizlere oy verdi, güvendi. Bu güvenin kıymetini ve değerini çok iyi biliyoruz.Halkımız sadece Eskişehir’de değil tüm Türkiye’de iktidara bir mesaj vermiştir. Sadece yerel başkanlarını, meclis üyelerini ve muhtarları seçmekle kalmamış, iktidara sarı kart göstermiştir. Çiftçimiz, emeklimiz, gençlerimiz, emekçilerimiz, kadınlarımız, esnafımız, sanayicimiz ekonomik sıkıntının hesabını sandıkta sormuştur. Küçük bir zümre aç gözlülükle zenginleşirken, bizlerin yoksullaşmasını, açlık sınırı altında maaşlara zorlanmasını reddediyoruz demiştir.Değerli hemşerilerimiz, Yılmaz Büyükerşen Hocamızın çeyrek asırda şehrimize kattığı tüm değerlere sahip çıkıyor, Ahmet Başkanım ve Kazım Başkanımla omuz omuza bayrağı daha ileri taşıyacağımıza size söz veriyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören çektirilen fotoğraflarla tamamlandı.

Editör: Mustafa YILDIRIM