Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Öztürk'ü ziyaret ederek kentteki hastanelerin hekim ve sağlık personeli ihtiyacını gündeme getirdi. Görüşmede geçici görevlendirmeler, personel yetersizliği ve aile hekimliği sisteminde yaşanan sorunlar ele alındı.

Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunları ve Eskişehir'deki sağlık kuruluşlarının personel ihtiyaçlarını görüşmek üzere Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Öztürk'ü ziyaret etti.

Görüşmede, Eskişehir'de sağlık hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi, çalışanların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sağlık kuruluşlarında yaşanan personel sorunlarının çözülmesine yönelik talepler iletildi.

Hastanelerin hekim ve personel ihtiyacı gündemde

Ziyarette, Sağlık-Sen'in saha çalışmaları sonucunda hazırladığı personel çalışma raporu da Genel Müdür İsmail Öztürk'e sunuldu.

Eskişehir merkezindeki ve ilçelerdeki hastanelerin hekim ve sağlık personeli ihtiyaçları, geçici görevlendirmeler nedeniyle yaşanan sıkıntılar ve sağlık çalışanlarının talepleri görüşmenin önemli başlıklarını oluşturdu.

Merve Aycan ile Ağız ve Çene Sağlığını Korumanın Önemi
Merve Aycan ile Ağız ve Çene Sağlığını Korumanın Önemi
İçeriği Görüntüle

Ayrıca aile hekimliği sisteminde karşılaşılan sorunlar ile Eskişehir'in sağlık alanındaki öncelikli ihtiyaçları değerlendirildi.

“Personel yetersizliğini ve yaşanan sıkıntıları aktardık”

Ziyaretin ardından açıklama yapan Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, sağlık çalışanlarının sorunlarını ilgili makamlara iletmeye devam edeceklerini belirtti.

Köksal, “Sahada görev yapan sağlık çalışanlarının karşılaştığı sorunları, personel yetersizliğini, geçici görevlendirmelerle ilgili yaşanan sıkıntıları ve hastanelerimizin hekim ve personel ihtiyaçlarını Sayın Genel Müdürümüzle paylaşarak çözüm önerilerimizi dile getirdik” dedi.

Aile hekimliği sistemindeki sorunların da görüşmede ele alındığını belirten Köksal, bu alandaki sıkıntıların hem sağlık hizmetlerinin niteliğini hem de çalışanların çalışma koşullarını etkilediğini ifade etti.

“Her sorunun takipçisi olacağız”

Sendika olarak önceliklerinin sağlık çalışanlarının taleplerini doğru tespit etmek olduğunu vurgulayan Köksal, şu ifadeleri kullandı:

“Eskişehir Sağlık-Sen olarak temel önceliğimiz, sağlık çalışanlarımızın sahada yaşadığı sorunları doğru şekilde tespit etmek, üyelerimizin talep ve beklentilerini ilgili makamlara iletmek ve çözüm üretilmesi için kararlılıkla takipçi olmaktır.”

Sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlarda yanlarında olmayı sendikal sorumluluk olarak gördüklerini belirten Köksal, sahadan gelen taleplerin çözümü için girişimlerini sürdüreceklerini söyledi.

Eskişehir'in sağlık sorunları için çözüm beklentisi

Görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Köksal, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Öztürk'e teşekkür etti.

Köksal, görüşmenin Eskişehir'deki sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarının karşılanmasına ve çalışanların sorunlarının çözümüne katkı sunmasını temenni etti.

Eskişehir Sağlık-Sen'in sağlık çalışanlarının haklarını savunmaya, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için girişimlerde bulunmaya ve kentte sunulan sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.