WhatsApp-Image-2022-04-21-at-16.58.57-(1)

 İftardan önce 2 Eylül Caddesi üzerinde bulunan esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Davutoğlu, daha sonra partisinin il binasına geçerek  önemli açıklamalarda bulundu.

 

Eskişehir’in güçlü sanayi alt yapısının olduğunu aktaran Davutoğlu, Eskişehir’in çevre yolu ve ilçe yollarına ilişkin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti. Eskişehir’de güçlü bir yapıyla örgütlendiklerine dikkat çeken Davutoğlu, “Eskişehir benim her vesileyle ülkemizin harman şehri olarak nitelediğim Türkiye’deki hemen hemen bütün kesimlerin bir arada barış içinde huzur içinde yaşadığı çok köklü bir şehir. Ayrıca güçlü sanayisi, geniş tarım arazileriyle de Anadolu’nun bağrında başlı başına bir önemli ekonomik havza niteliğindedir. Eskişehir ile ilgili meseleleri yakından takip ediyoruz. Uzun yıllardır Eskişehir’in çevre yolu sorununun çözülememiş olması hepimizi için önemli bir sorun niteliğindedir. Yine Seyitgazi yolu başta olmak üzere ilçe yollarındaki tamamlanması gereken birçok husus var. Eskişehir güçlü sanayisiyle bu alt yapıyı hak ediyor. Son dönemde Hasan Polatkan Havaalanı ile ilgili gelişmeler de bu havayolu ulaşımının Zafer Havalimanı’na ekonomik gerekçelerle yönlendirilme çabasını da doğru bulmuyoruz. Eskişehir havayolu ulaşımı açısından da karayolu ulaşımı açısından da çok önemli potansiyele sahip bir ilimizdir. Ümit ederiz Eskişehir hak ettiği yeri bundan sonra daha güçlü bir şekilde elde edecektir” diye konuştu.

 GELİR ADALETSİZLİĞİ UÇURUM HALİNE DÖNÜŞTÜ

 Türkiye’de gelir adaletsizliğinin uçurum haline dönüştüğünü belirten, Davutoğlu, “İktidara geldiğimizde ekonomi alanında yapacağımız çalışmaları halkımıza anlatıyoruz. Gelir adaletini mutlaka düzelteceğiz. Özellikle çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltacak şekilde destekleri artıracağız. Milli gelirin yüzde 1’i oranındaki çiftçilere verilmesi gereken desteği mutlaka uygulayacağız. Esnafımızın kredi borçları dahi olmak üzere esnafımızı sık boğaz eden borç yüküne kesin bir çözüm getireceğiz. Türkiye’deki artık bütün bu tablo bir siyasi değişimi zaruri kalıyor. Çok geçmeden seçim sandığı gelmeli ve ülkeyi felakete sürükleyen bu iktidardan halkımızın mutlaka hesap sorması bir ihtiyaçtır” şeklinde konuştu.

 ADAY OLACAK MI?

Kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin konuşan Davutoğlu, “Siyasi partileri ülkede iktidara sahip olmak için kurulurlar. O bakımdan da bütün siyasi partiler için kendi genel başkanlarının aday olmasından daha doğal bir durum yok. Biz de siyasi partimizi kurarken en iddialı şekilde kurduk. O bakımdan hem meclis seçimlerinde hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iddialıyız. Ancak geldiğimiz tablo öyle bir tablo ki, hepimizin hem kişisel hem de parti hesaplarının ötesinde uzlaşı kültürüyle Türkiye’yi bütün bu karanlık dehlizden çıkarmamız lazım. O bakımdan 6’lı masada 6 muhalefet lideriyle başlatmış olduğumuz süreç önemli bir eşiktir. Psikolojik olarak halkımıza güven vermiştir. O masa etrafında bütün bunları konuşup Türkiye için en doğru karar ne ise onu hep birlikte alacağız” ifadelerini kullandı.  

Editör: Mustafa YILDIRIM