Arıkan, “Son günlerde ve yıllarda Eskişehir Milli Eğitimi Müdürlüğü  eğitim hariç her türlü olayla anılır olmuştur. Bir dizi izler gibi izledik,bir bakanlık müfettişi geldi öbürü gitti.

En son 47 gün önce göreve başlayan İl milli Eğitim Müdürü görevden alındı ki Milli eğitim müdürü annesinin  vefatından dolayı zaten bu 47 günün 10 gününü izinli geçirmiştir. Geri kalan 37 günlük sürede İl milli eğitim müdürü ne yaptı ki görevden alındı veya ne yapmadı ki görevden alındı.

Sayın basın mensupları son on-onbeş  yıldır maalesef eğitim şehri olan Eskişehir’in  başarısı istikrarlı bir şekilde düşürülmektedir.  Bundan kimsede kendine bir pay çıkarmamaktadır.  Eskişehir milli eğitim yönetim camiası değişik entrikaların ve dedikoduların beşiği olmuş, sadece atamaların konuşulduğu makamlar haline gelmiştir.Kimse eğitimin iyileştirilmesi, çalışan memnuniyetinin artırılması yönünde adım atmamaktadır.

Türk Eğitim Sen olarak Milli eğitim bakanlığına bağlı kurumları her yıl en az iki defa ziyaret ediyoruz. Öğretmen arkadaşlar geçim sıkıntısını bir kenara koymuş. İlçesinden ,il merkezine çoğu okulda öğretmen arkadaşların ifadesi “ Ayaklarımız geri geri  gidiyor ” demesi  ve Emekliliği gelenler EYT yi bekliyor olması, bazılarının da 3600 ü beklemesi……. Bizleri derinden üzmektedir.

Yani İlimizdeki öğretmenler odasında genel bir huzursuzluk hakimdir. Bu huzursuzluğun kaybedeni çocuklarımız ve tüm Eskişehir olmaktadır.

Eskişehir eğitim başarısında istikrarlı olarak gerilerken. İşin en kötü yanı ise çoğu yöneticilerin bunu dert edinmemeleridir.  Kimsenin de hesap sormamasıdır. Çoğu yönetici  koltuğunu korumak için değişik yerlere şirinlik yapmakta ve koltuğuna oturmaya devam etmektedir.

Bu noktada akıl dışı bir öneride bulunmak isteriz, Eskişehir’de bulunan ve Eğitimi Devlete bağlı olarak değil kendilerine bağlı olarak yönetmek isteyen   değişik STK,vakıf ,dernek, kişi ve sendikalara önerimiz şudur. Lütfen Herkes kendi  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür adaylarını belirlemeleri Bunlar kaç tane ise dönüşümlü olarak İl ve İlçe milli eğitim müdürü olarak atamalarıdır. En azından herkes hangi tarihler arasında milli eğitim müdürünün kim olacağını bilir böylece müdür olmak için kulis  yapanların ve entrikaların önüne geçilmiş olur.

Hatta 23 Nisan da kim koltuğa oturacak ise onu dahi belirleyin.

 En azından müdür koltuğuna oturmak isteyenlerin hevesleri alınmış olur.  Hatta okul müdürü  olmak isteyenlere de bu uygulanabilir. Böylece kişisel istekler yerine getirilmiş olur. Hatta bu kişilerin bir birleri aleyhine yapacakları kulislerin  de önüne geçilir. Tamam sen şu tarihler arasında müdür olacaksın denebilir.

Bizim Eskişehir’in başarıda  ilk sıralarda olması en büyük isteğimizdir.Eğitim yöneticilerimizin de  bu konuya odaklanmaları en büyük temennimizdir.

Görevine yeni başlayan İl milli eğitim müdürümüz Sayın Pervin Töre hanımefendiye hayırlı olsun dileklerimizi sunarken ,en büyük beklentimizin çalışan memnuniyetinin artırılması ,başarıyı artırıcı ve eğitimin iyileşmesi  için adım atmasıdır.

EVET

 Türk Eğitim Sen Eskişehir  taraftır.

Kamu çalışanından taraftır.

Haksızlık karşısında taraftır.

Adaletten taraftır.

Liyakatten taraftır.

Doğru olandan taraftır.

Güzel Eskişehir’den taraftır.

Necip Türk Milletinden taraftır.

Büyük Türk Devletinden taraftır.”

                                                                                        

Editör: Mustafa YILDIRIM