Eskişehir’in en büyük sorununun ulaşım olduğunu söyleyen Güler; “Alt ve üst geçişlerin olması gerekiyor. Tramvay yollardan geçtiği için çok sıkıntı yaratıyor.  En az iki, üç tane battı çıktı gerekiyor. Bunların da kesinlikle Köprübaşı’nda veOdunpazarı’nda yapılması lazım.” şeklinde konuştu.

Ülke olarak en temel sorunumuz ekonomi

Eskişehir’deki sorunların çoğunun Türkiye geneli sorunlardan kaynaklandığını ve Türkiye genelinde ekonomik sorunların çözüldüğü taktirde Eskişehir’deki sorunların da çözüleceğinin altını çizen Güler; “Eskişehir’de gençlerin yüzde 80’i asgari ücretle çalışıyor. Kiralar çok pahalı. Belediyeden ruhsat alan vatandaş yok, inşaat sektörü tamamen durmuş durumda şu an Eskişehir’de. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük sorunlar çıkacak. Bu iyi halimiz daha. Tabi asıl temel sorunumuz ekonomi. Asgari ücret, geçim sıkıntısı, emekli maaşları hepsi tamamen ekonomik sorunlar ve bunlar vatandaşa yansıyor haliyle. Emekliler hamam yoluna gidip de bir çay içemiyorlar artık. Orada oturup kalkıp eve gidiyorlar.” dedi.

Eskişehir Boşanmalarda İlk Sırada

Sualtı Turizmini Geliştirerek Çifteler’i Cazip Kılacağız Sualtı Turizmini Geliştirerek Çifteler’i Cazip Kılacağız

Eskişehir’deki boşanma oranlarına da değinen Güler; “En büyük boşanma oranları Eskişehir’de, istatistik bilgileri var Eskişehir 1. Sırada. Ailelerde büyük parçalanmalar var. Tabi bu Türkiye’nin sorunu ama Eskişehir’de daha fazla.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM