Odunpazarı Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumunda ortamın gerilmesinden sonra CHP’li bir meclis üyesinin toplantıyı terk eden AK Parti üyelerine yönelik “HDP’ye kurban olun” demesine Milletvekili Sazak sert sözlerle cevap verdi. Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan MHP’li Sazak, “Sizler iktidara gelmek için her türlü bölücülerle yol yürüyüp yataklık yapabilir, malum partiye de kurban olabilirsiniz. Ancak; milletini seven Eskişehirliler sadece vatana kurban olur, şehit kanının pazarlığını yapmaz!” sözleriyle skandal ifadeye tepki gösterdi.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlerde Eskişehirlilerin gereken tepkiyi vereceğine inandığını vurgulayan Milletvekili Sazak’ın açıklamasının tamamı şu şekilde;.

“Odunpazarı Belediye Meclisi’nin nisan ayı oturumunda “HDP’ye kurban olun” diyen CHP’li meclis üyesi çığırtkana hatırlatmak isterim ki Eskişehir’imizin huzurunu kimseye bozdurmayız. Sizler iktidara gelmek için her türlü bölücülerle yol yürüyüp yataklık yapabilir, malum partiye de kurban olabilirsiniz. Ancak; milletini seven Eskişehirliler sadece vatana kurban olur, şehit kanının pazarlığını yapmaz! Aziz hemşerilerimizin 14 Mayıs’ta kime hadi oradan diyeceğini biliyor, kuruluş felsefesinden sapıp terörle kucak kucağa olanlara gereken tepkiyi vereceğine inanıyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM