Tambova, “Bilindiği üzere; Eskişehirspor’umuz, uzun bir süredir, sportif başarılar yerine; çok büyük sorunlar ve maddi imkânsızlıklarla anılmaktaydı. Mali açıdan; ağır bir borç yükü altında olması nedeniyle, yönetilmesi çok zor dönemlerden geçti.   Eskişehirspor’a gönül vermiş taraftarlar başta olmak üzere; tüm kamuoyu ve yönetim kademesi; bu, çaresizlik ve olumsuzluklardan dolayı, moralsiz ve öngörüsüzlük içindeydiler. Ne yazık ki! Şehrimizin ileri gelenlerinden,  hak ettiği ve beklenen ilgiyi de görmeyince; tüm Eskişehir olarak, takımın akıbetiyle ilgili kaygılarımız da giderek artmıştı.

Heyecansız ve alternatifsiz geçen kongre süreci nedeniyle; umutların yerini, endişe ve karamsarlık almışken, buna mukabil; borçlara dair yapılan girişimler sonuç vermiş ve nihayet, uzun bir dönem sonunda, transfer tahtası yeniden açılabilmiştir. Tüm Eskişehir için, müjdeli bir haber olmakla birlikte; sürdürülebilir bir çaba olması ve başarıların; ancak kesintisiz olarak devam etmesi halinde, nihai hedefe ulaşmak mümkün olacaktır. Bu vesileyle;  taraftarımıza ve bizlere, böyle iyi haberlerle moral veren; yeni yönetim kurulunu tebrik ediyor ve başarılı girişimlerinden ötürü kutluyorum. Ayrıca! Bu süreçte, desteği olan ve emeği geçen herkese Eskişehirspor’umuz adına teşekkür ediyorum.

Unutulmamalıdır ki! Eskişehirspor, bir futbol takımından çok daha fazlasıdır ve şehrimizin en önemli, marka değerlerinden birisidir. Tüm kamuoyu gibi yakından takip etiğimiz bu süreçte; hepimize düşen görev ise her koşulda ve elimizden geldiğince, takımımıza sahip çıkmak olacaktır. Umalım ki yakın zamanda, kulübümüzün; yalnızca başarıları konuşulsun.”

Editör: Mustafa YILDIRIM