Baş, “Yeni bir atmosfer, yeni düşüncelerle yeni bir sezona başladık. Görünen tablo oldukça iyi. Bugünden itibaren burada bir 11 gün kamp süreci yaşayacağız. Genel hatlarıyla takımın içinde bulunduğu uyum ve performanslarla ilgili tekrar bir değerlendirme yapacağız. Sonrasında maç kamplarıyla devam edeceğiz. Maç kamplarıyla ilgili bir şeyler söylemem gerekirse akşamki toplantımızda da söylemiştim. Hiç kimsenin gölgesi altında Eskişehirspor kalmaz ama Eskişehirspor’un gölgesine sığınabilir o yüzden bu gölgenin hepimize ciddi anlamda ferahlık getireceği kesin. Bizlere düşen sorumluluk yaptığımız işi layıkıyla iyi bir şekilde yapabilmek, becerebilmek. İnşallah süreç, sizinle birlikte olmayı devam edebilmeyi bu devamlılıkta da hepimizin birbirini iyi tanıyarak kulübe neler katabileceğimizi hep birlikte gelecek dönemde göreceğiz. Söz konusu Eskişehirspor ise bulunduğumuz lig bal ligiyse kesinlikle tek konuşulacak şey bu takımı profesyonel lige çıkartmak, şampiyon olmak. Zaten bal liginde 2. Olmak başarı değildir. Bu bilinçle hareket ederek bütün planlarımızı yapmaya çalışıyoruz. Bize güvenenleri mahcup etmeme adına gecemizi gündüzümüze katacağız. İyi işler yapmak için elimizden geleni yapacağız”dedi.

“14 transfer yapıldı. Sizin de bu transferlerde önemli rol oynadığınızı biliyoruz. Daha transfer yapacak mıyız, hangi bölgelerde eksiklik var?”sorusuna Baş, “Çok transfer yapıldı, kemik iskeletten az oyuncunun bulunması aslında handikaptır. Bu süreci çok çabuk geçmemiz gerekiyor. Bunu yaparken de sağlıklı değerlendirmeler yapmak gerekiyor. Eskişehirspor için 1. Hedef şampiyonluksa sıkıntı gördüğüm her noktayla ilgili telafisini oluşturmak yapılabilecek güçte olan bir iştir. Biz bu süreci gerçekleştirirken ihtiyaç duyduğumuzda transfer gerekiyorsa tabi ki yapacağız. Özellikle futbol federasyonunun uyguladığı bal ligi ile ilgili statü biraz takımların elini kolunu bağlar nitelik taşıyor. Genç oyuncuların transferi son dönemde bu yüzden hız kazandı. Çünkü 3 oyuncuyu iki tanesini ilk yarı, bir tanesini ikinci yarı totalde 3 tane 45 dakika 2002 doğumlu ve küçük yaşta olanlara yer ayırmak, forma vermek gerekiyor. Hal böyle olunca planlamayı, matematiği iyi yapmak gerekiyor. Genelde bildiğimiz, çıkış yapabileceğine güvendiğimiz, vitrin arayan gençlere şans vermeye gayret gösteriyoruz. Bu kamp döneminde değerlendireceğiz. Tabi ki planımızın içerisinde kesinlikle bizden beklenen şampiyonluğu getirebilecek olan transfer ihtiyacı olursa kesinlikle yönetim kurulumuzla bu durumu paylaşır, onun üzerinden bir çalışma yapabiliriz.

Bir gün önce şampiyon olan sporcu ağaca asılı halde bulundu Bir gün önce şampiyon olan sporcu ağaca asılı halde bulundu

Kamp dönemi nasıl olacak? Eskişehir’de mi çalışılacak? Hazırlık karşılaşmaları ne zaman başlayacak?

Birinci etapta 11 gün Eskişehir’de çalışacağız. Afyon ve Eskişehir arasında çok büyük bir fark yok başka yere gidip masraf yapmanın. Çünkü tesisimiz gidilecek kamp yerinden çok daha güzel. Hem halkla hem taraftarla hem de yönetimle iç içe. Burada çalışmayı genelde tercih ediyoruz. Birinci etaptaki 11 günü burada gerçekleştireceğiz. 3er günlük 4er günlük müsabaka oynamayla ilgili kamp fikirlerimiz var. Onu da önümüzdeki günlerde netleştiğinde sizlerle paylaşacağız.”

Editör: Mustafa YILDIRIM