Hükümet tarafından açıklanan tasarruf paketine ilişkin konuşan İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, “İktidar sürelerinde sanırım 9 kez tasarruf tedbirleri ilan eden AKP iktidarı uygulayamayacakları bir kararı yine milletimize bir anlamda cilalı bir icraat olarak sundu. İçeriğine bakıldığında gariban memurun servisi, geçmiş KPSS sınavına girmişlerin yada temmuz KPSS sınavına hazırlanan dayısı olmayan millet çocuklarının devlet kapısında sınavla girmesine engel olacak bu tedbirler silsilesinde bizce bir kandırmaca da makam araçlarıyla ilgili olandır.”

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

ARAÇ KİRALAMA KONUSU

Bunun yanında 3 yıl süreyle araç alımı ve kiralamasının izne tabi olması durumunu da eleştiren Yer, “Bununda kolaylıkla etrafından dolaşılabileceği bizim iddiamızdır. Milyonlarca sığınmacıya karşılıksız bakalım, döviz karşılıklı yol, köprü, hastane, havaalanı ödemelerinden tasarruf etmeyelim garibanın çocuğunun iş umudundan, memurun lojman ve servisinden tasarruf edelim.” şeklinde konuştu.

SİNAN ATEŞ OLAYI…

Sinan Ateş’in öldürülmesi sonrasında hukuki sürecin işleyişine de eleştiri getiren Gürol Yer, konuya ilişkin şunları söyledi: “Hukuk ve adaletin geldiği durumu anlatan en net gösterge güncel olay ise nitelikli bir akademisyen Doç. Dr. Sinan Ateş’in sokak ortasında ihale bir tezgahla katledilmesi sonrasında, yapan, yaptıran belli ama adalet, adalet, adalet diyenlerden çıt yok ve konu sulandırıldıkça sulandırılıyor. İşte bu durum bizi gerçekten ama gerçekten kahrediyor.”

Yer gündeme ilişkin açıklamasını şöyle sürdürdü:

Daha Dün akşam Balıkesir’de üniversite öğrenimine devam ederken kuryelik yaparak harçlığını çıkarma peşinde pırıl pırıl güler yüzlü bir evladımız 6 suçtan sabıkası olan ve sokağa salınan bir suç makinası tarafından bıçakla delik deşik edilerek katlediliyor, sağlıkçılar, öğretmenler işyerlerinde alenen saldırıya uğruyor, yapanlar ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor buna ne diyelim nasıl bir ülke olduk, bizim hakkımız bu mu Yeni Türkiye…

ESNAF ODALARI NEDEN KONUŞMUYOR

Değerli arkadaşlar son anda gelişen bir durumu da sizinle paylaşmak istedik. Esnafımıza yönelik seçim öncesi Esnaf kefalet kooperatifleri üzerinden düşük faizle verilen destek kredilerine devlet bankası Halkbank bu hafta başı itibarıyla yüzde 10 faiz artırımını tek taraflı yaparak zaten mevcut taksiti ucu ucuna denkleştiren esnaf arkadaşlarımıza bir darbeyi de umursamazca vurmuştur. Buradan esnafa sahip çıkması boyun borcu olan esnaf odalarına sesleniyorum. Ne oldu niye sesiniz çıkmıyor? Korkuyor musunuz ya da yandaşlığınız mı sizi sessiz yapıyor? bu gün esnafa sahip çıkıp bu mağduriyeti dillendirmeyecekseniz o makamlarda oturmayın boşuna ağalar.

Editör: şenay Yıldırım