Yürütülen yardım kampanyası ile Birlik Binasında toplanan yardımlar Eskişehir Valiliği Kriz Masası, AFAD ve Sosyal Yardımlaşma Merkezleri ile koordineli bir şekilde bölgeye gönderilen araçlarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır.

Birliğimize bağlı Meslek Odalarımızdan Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından temin edilen araçlarla, Pazarcılar ve Sucular Odamızdan deprem bölgesine gıda malzemesi ve su yüklü tırlar gönderilmiş, Hazır Elbiseciler ve Ayakkabıcılar Odalarımızdan giyecek gönderilmiştir. Servis Araçları Odamız depremzedeleri güvenli bölgelere taşımak için bölgeye hareket etmişlerdir. Malatyalı esnaf ve iş adamlarımıza birlikte Malatya ilindeki depremzedelere uçakla ekmek ve gıda malzemesi gönderilmektedir. Ayrıca Elektrikçiler Odamız ve diğer odalarımızdan AFAD’ın hesaplarına maddi yardım yapılmıştır.

Ülkemizin yaşamış olduğu en büyük deprem felaketinde yardımlarıyla deprem bölgesine destek vermek isteyen tüm esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için yardım kampanyamız ve çalışmalarımız yetkili organlarla koordinasyonlu bir şekilde devam edecektir. Öncelikli olarak ihtiyaç duyulan gıda ve hijyen malzemesi, kullanılmamış giyim, ısınmaya yönelik malzemeler gibi yardım malzemeleri birlik binamızda toplanmaya devam etmektedir.”

Editör: Mustafa YILDIRIM