CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, şehrin en kalabalık ticaret merkezlerinden Hamamyolu’nda bölge esnafıyla buluştu. Tekstilden gıdaya farklı alanlarda satış yapan bölge esnafı artan maliyetlerden dert yanarken stopajın kaldırılmasını ve ürünlerdeki KDV oranlarının indirilmesini istedi. Bölge esnafı, “Esnafın sırtında büyük yük var. Kira var, faturalar var, stopaj var. Biz esnafların stopaj vergisi kaldırılmalı” dedi. Esnafın sıkıntı ve taleplerini dinleyen CHP’li Çakırözer ise, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnafımızın neler yaşadığını biliyoruz. Stopajdan, sicil affına bunu her dönem gündeme getiren partilerden biriyiz.  İktidarımızda esnafımızın sorunlarını da biz çözecek, stopajı kaldıracak, esnafımızın kredi faizlerini sıfırlayacağız. Esnafımızın derdine biz derman olacağız” dedi.

FATURALAR KİRALAR KATLANDI…

Eskişehir’in en yoğun ticaret merkezlerinden Hamamyolu’nda esnaf CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile bir araya geldi. Bölge esnafı ve temsilcileriyle gerçekleşen buluşmada Çakırözer, esnafın talep ve sıkıntılarını dinledi, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bölge esnafı kira ödemelerinden, elektrik ve doğalgaz faturalarındaki artan maliyetlerden dert  yanarken, stopaj ve KDV’nin kaldırılmasını istedi. Tekstilden gıdaya, züccaciyeden aksesuara bölgede ticaret yapan esnaf, “Kiralarımız olaganüstü arttı. 16 bin lira olan dükkan kiramız 30 bin lira oldu. Artık bin liranın altında gelen faturamız yok. Bin liralık faturalarımız da 5 bin, 6 bin lira oldu. Aynı şekilde bizi en çok zorlayan şeylerden biri de stopaj vergisi. Esnafın stopaj vergisinin tamamen kaldırılması lazım. Bazı ürünlerde devam eden KDV’deki yüzde 18’lik oran da çok fazla, bu oran daha düşük olsa sattığımız ürünün fiyatı da daha düşük olur.Vatandaşın alım gücü de ona göre değişir” dedi.

“STOPAJI KALDIRACAK, KREDİ FAİZLERİ SIFIRLAYACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını belirten CHP’li Çakırözer ise,  stopajın kaldırılması ve sicil affı konusunda partisinin yaptığı çalışmaları hatırlattı. Çakırözer, “Özellikle pandemi döneminde 2020 yılında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla ekonomik kriz ve koronavirüs salgını nedeniyle çöküş yaşayan esnaflarımız için 9 maddelik kanun teklifi hazırlamıştık. Onun öncesinde de seçim beyannamelerimizde bu talepler vardı. Esnaf ve sanatkârlarımızın önemli bir gider kalemi olan kira ödemelerindeki stopaj vergisini kaldıracağız. Esnafın aldığı kredilerin faizlerini sıfırlayacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak esnafımızın, sanatkarlarımızın taleplerinin yanındayız. Millet iktidarında esnafımızın sorunlarını çözecek, dertlerine derman olacağız” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM