Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İş Birliği Protokolü” gereği TÜBİTAK 4004 Matematik yılı özel çağrısı kapsamında desteklenen “Yapay Zeka Destekli Bulanık Mantık Teorisi ile Günlük Hayat Problemlerinin Çözümü” adlı projenin açılış töreni Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlük  Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Açılış etkinliğine Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör V. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yunus Özdemir, Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Pervin TÖRE, Fen Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yeliz Mert Kantar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Büyük, Matematik Bölümü öğretim üyeleri katıldı.

Açılış etkinliğinde Proje Yürütücüsü Doç.Dr. Naime Demirtaş konuşmasında "Matematiksel bilginin gerçek hayat durumlarıyla ilişkisini göstermek için yükselen teknolojiyle birlikte hayatın birçok alanında kullanımına başlanan yapay zekayı ve yapay zekanın dayandığı Bulanık Mantık teorisini ülkemizin farklı bölgelerinden katılan öğrencilerimize tanıtmak, uygulama alanlarını göstermek, katılımcıların teknoloji tüketen değil üreten gençler olarak yetişmelerine katkı sağlamak  amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirmek istedik. Bu amaçla hazırlamış olduğumuz “Yapay Zekâ Destekli Bulanık Mantık Teorisi ile Günlük Hayat Problemlerinin Çözümü” isimli projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projemizde emeği geçen bizleri sürekli destekleyen ve teşvik eden Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Adnan Özcan başta olmak üzere Rektör Yardımcılarımıza, Dekanımıza, üniversitemizin tüm yöneticilerine; Projenin duyurulması, gerekli izinlerin alınması süreçlerinde desteklerini esirgemeyen başta İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Pervin Töre olmak üzere Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Anadolu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve STEM Eğitimcileri derneğinden eğitim verecek proje eğitmelerimize ve proje de görev alan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim." dedi.

Proje ile ülkemizin farklı illerinden seçilen Ortaöğretim 10. ve 11. sınıf öğrencilerine Bulanık Mantık Teorisi ve Yapay Zeka hakkında etkileşimli ve uygulamalı etkinlikler yapılacak, proje sonunda öğrenciler üniversite ve meslek seçimleri hakkında yapay zeka uygulaması tasarlayacaklar.

Editör: Mustafa YILDIRIM