Eviniz kıble yönünün doğruluğunu hiç teyit etiniz mi? Evinizin kıble yönünü hassas bir şekilde belirlemek ve böylece gönül rahatlığı kıble cihetine yönelmek suretiyle namazınızı kılmak ister misiniz? Seyahat veya gezilerde kıble yönünün tayini ile ilgili sorunlar yaşıyor musunuz? İşte bu yazımızda sizlere kıble yönünüzü hızlıca, hassas ve doğru bir şekilde bulabilme yönteminden bahsedeceğiz.

Günümüz bilgi teknolojileri ve internet alt yapısı birçok soru ve sorunumuza merhem olduğu gibi kıble yönünü tespit noktasında da bize yardımcı olmaktadır. İnternet servisleri arasında sayılan kıble bulma servisleri de bu sorunumuzun çözümünde bize önemli katkılar sunuyor. Artık çevrimiçi haritalar (Google Maps) ile kıble yönü hattınızı saniyeler içerisinde öğrenebilmektesiniz. Qibla Finder dünya geneline hizmet veren kıble bulma servislerinden birisi olarak bu vazifeyi hakkıyla ifa etmektedir. Online haritalar üzerinden sonuç alacağımız için Qibla Finder servisine bağlanmadan önce mutlaka cep telefonunuzun internet (mobil veri) ve konum servislerini aktif etmeyi ihmal etmeyiniz. Qibla Finder'e giriş yapar yapmaz harita üzerinde konumunuz bulunacak ve saniyeler içerisinde bulunduğunuz yer ile Kâbe arasına çekilen kıble yönü hattınızı alacaksınız. Artık size kalan etrafınızdaki nesneler, ev, sokak veya diğer ayrıntılardan hareketle kıble yönünüzü bulmak olacaktır.

Görüldüğü üzere Find Qibla yani kıbleyi bulma servisi ile bir dakika ve hatta saniyeler içerisinde kıble yönünüzü hassas bir şekilde bulmuş olacaksınız. Arzu ederseniz ilgili kıble bulma servisinde manuel olarak ülke, eyalet ve şehir seçimlerini müteakip bulunduğunuz yerleşim biriminin pusula için kıble derecesini de öğrenebilirsiniz. Her ülkenin kendi resmi dilini kullanarak aramalarınızı yapabileceğiniz bu çalışma, ana sayfası itibarıyla dünya geneline hitap ettiği için global dil olarak İngilizce ile bu hizmeti sunduğunu da ayrıca belirtelim.

Evde, işyerinde veya gezilerinizde kıble yönünüzü hızlı ve özellikle hassas bir şekilde bulmak istiyorsanız https://www.qiblafinder.org kıbleyi bulma servisini denemelisiniz

Editör: Mustafa YILDIRIM