Değerli hemşerilerimiz; demokrasimize, irademize, geleceğimize silahlı darbe yoluyla müdahale edip bir iç savaşın ateşini fitillemek isteyen hain FETÖ/PDY terör örgütünün başlattığı kalkışmanın 6. Yıldönümünde, vatanımıza ve demokrasimize sahip çıkarken kurşunların, bombaların, tankların önünde canlarını siper edip şehit olan asker, polis ve sivillerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz, şehitlerimizin ailelerine bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

              Bu vesileyle; bu hain yapının kurucularını, üyelerini, elinde silahla milletine ateş edenleri, onlara yardımcı olanları, bu hain yapının gelişip palazlanmasına zemin hazırlayan, kolaylaştıran, iktidarı paylaşan, devlet içinde yapılanmasına göz yuman, istedikleri her şeyi vermekle, 2004 yılı MGK kararlarını tanımamakla, 2007 yılında soruşturmanın kapatılmasıyla övünen, eleştirilere kulak tıkayan, eleştirenleri hain ilan edenleri, bu hain yapının siyasi ayağını ortaya çıkarmayanları, yandaşlık kültürüyle "dokunulmaz" Fetocular yaratanları, 15 Temmuz'dan ders almayıp halen devlet içinde çöreklenen benzeri tarikat, cemaat ve paralel devlet yapılanmalarıyla işbirliğine devam edenleri unutmadığımızı, lanetlediğimizi ifade ediyoruz.

              Biliyoruz ki, bu hain yapı dış mihraklı ortak ve efendileriyle birlikte senaryosunu yazdıkları “Türkiye’yi Kuşatma ve Ele Geçirme” projesini, TBMM’de, Belediyelerde, Siyasi Partilerde mevzilendirdikleri Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Yöneticileri gibi siyasi kimlikler üzerinden uygulamaya koydular, kadrolaştılar, yürütmeyi ve yargıyı kullandılar. Ancak, FETÖ/PDY ile yapıldığı söylenen mücadelede ne yazık ki siyasi ayaktan hesap sorulmadı, siyasi ayak çökertilmedi, tam tersine dün hain FETO’nun yanında fotoğraf verenler, meclis kürsüsünden can siparane savunanlar bugün Ülkeyi yönetmeye devam ediyor.

              Vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ruhu ancak FETO/PDY’nin siyasi ayağının da ortaya çıkarılması ile huzur bulacak, gazilerimizin vicdanı ancak FETÖ/PDY’nin siyasi ayağından da hesap sorulmasıyla bir miktar soğuyacaktır.

              Bu konuda verilen önergeleri ret etmeyi alışkanlık haline getiren Cumhur İttifakı bileşenlerini göreve davet ediyor, kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM