Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ESKİ) paydaşı olduğu, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı “Geleceğin Yeşil Yakalıları’’ projesi hayata geçti.

ESKİ, proje kapsamında Av. Mail Büyükerman ve Kurtuluş ilkokulu öğrencilerine Kalabak Su Dolum Tesislerini gezdirdi.

Kalabak Su Dolum Tesisleri’nin işleyişi hakkında bilgi alan öğrenciler, Eskişehir’in en önemli marka değerlerinden birisi olan Kalabak Suyunu sağlıklı bir şekilde kendilerine ulaştıran çalışanlara teşekkür ettiler.

Öğrencilere yaşanılır bir doğa ve çevre bilinci aşılamayı hedefleyen proje, ilkokul öğrencilerine insanların doğaya verdiği zararın farkına varmalarını ve daha yaşanabilir bir çevre için neler yapılabileceği konusunda fikir sahibi olmalarını sağlamayı amaç ediniyor.

Genel Müdür Oğuzhan Özen, “ESKİ olarak bilinçli su kullanımı konusunda özellikle çocuklara ve gençlere yönelik farklı çalışmalar yapıyoruz. Geleceğimizin emaneti olan çocuklara ve gençlere temiz su kaynakları bırakmak, sağlıklı suyu evlerine ulaştırmak amacıyla gece gündüz çalışıyoruz. Geleceğin Yeşil Yakalıları Projesi’nin paydaşı olmaktan da gurur duyuyoruz.’’ dedi.  

Editör: Mustafa YILDIRIM