Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Başkan Sayın, Gelecek Partisi'nin her partiye ittifak kapılarının açık olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Yerel seçimler yaklaşıyor. Bizim çalışmalarımız da hızlanıyor. Eskişehir'de, yerel seçimlerde eğer bir ittifak olacaksa aday profiline bakıp, hangi partiden kimin adayı olduğu netleşince, ona göre karar verme taraftarıyım. Buna AK Parti de dahil. Evet AK Parti'yi çok eleştirdik, yanlış olan yönlerini söyledik fakat Eskişehir'de AK Parti ile ittifak olabilir mi, tabii ki olabilir. Çünkü yerelin ülke gündemini değiştirebileceğini ve yön verebileceğini çok inanmıyorum. O yüzden de şehrin selameti için birliktelik yapılabilir."


Yasal süreç başlamadığı için adaylarını ve planlarını  açıklamadıklarını aktaran Sayın, "Bildiğiniz üzere Saadet Partisi ile bir grup kurduk. İlkesel karar alındı. Bizim aday çıkardığımız yerde Saadet Partisi aday çıkartmayacak, Saadet Partisi'nin aday çıkarttığı yerde Gelecek Partisi aday çıkartmayacak. Kesin konuşmak için önce adayları tam anlamıyla belirlemek gerekiyor. Hiçbir zaman illa bizim adayımız olsun diye diretmeyiz ancak o partinin aday profili, bizim aday profilimizden iyiyse adaylarımızla da konuşup onların onayıyla başka bir aday desteklenebilir ya da kendi adayımız üzerinden bize destek çıkmalarını bekleyebiliriz." ifadelerini kullandı. Saadet Partisi ile başlattıkları bu gruba diğer partilerin de katılabileceğini dile getiren Sayın, "Bizim kapımız tüm partilere açık. Tabii ki bizim önceliğimiz altılı masa olacak." dedi.

Nebi Hatipoğlu'ndan Ünlüce'ye çağrı Nebi Hatipoğlu'ndan Ünlüce'ye çağrı

İttifak konusunun İlerleyen zamanlarda netleşeceğini belirten Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Sayın, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlerleyen günlerde ittifakın nasıl olacağı,  adayların kim olacağını kamuoyu duyacak. Partiler ile hangi konularda anlaşacağımız ve ne konuşacağımız şu an çok net değil. İttifak partileri ile istişareler sonucunda birleşeceğimiz bir aday olduğu zaman aday profiline bağlı olarak farklı gelişmeler yaşanabilir. Dediğimiz gibi, bizim her partiye kapımız açık. Eskişehir için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz."

Editör: Mustafa YILDIRIM