Süllü ve Çakırözer iş bırakan öğretmenlerle buluştu Süllü ve Çakırözer iş bırakan öğretmenlerle buluştu

Haber: Büşra Mısırlıoğlu

CHP İl Başkanı Av. Talat Yalaz, yerel seçim öncesi açıklamalarda bulundu. İktidar partisinin ‘belediyeleri aldıktan sonra Eskişehir’in sorunlarını çözeceğiz’ tavrını eleştiren Yalaz, “Eskişehir’e sunulmayan hizmetleri belediyeleri aldıktan sonra sunacağız demek iyi niyetli bir davranış değil.” yorumunda bulundu. 
“Çevre Yolu’nu yapmak iktidarın görevi”
Eskişehir’de belediyecilik anlamında herhangi bir sorun olmadığını ve başarılı belediyelerin iyi hizmetlere imza attıklarını ifade eden Yalaz, “AKP Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun da ifade ettiği gibi Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’i marka şehir haline getirmiştir diyor. Bu herkes tarafından kabul gören bir şeydir. Eskişehir’in sorunlarında iktidarın zafiyetini iyi belirtmek lazım. Trafik sorunundan bahsediliyor, iktidar dillendiriyor. Çevre yolu yapmıyorsunuz, bu iktidarın görevidir. İktidarken Eskişehir’e sunmadığınız hizmetleri, belediyeleri aldıktan sonra Eskişehir’e bu hizmetleri sunacağız demek iyi niyetli bir davranış değil. Halkımızın da bunun farkında olduğunu gözlemliyoruz.” şeklinde konuştu. 
“Halkta iktidara yönelik artan bir öfke var”
2023 Genel seçimlerinin kaybedilmesinin ardından 2024 yerel seçimlerini Eskişehir nezdinde değerlendiren Yalaz, “Genel seçimden sonraki ekonominin durumuna, yönetim zafiyetine bakınız, ülkenin temel değerlerine iktidarın saygı duyup duymadığını irdeleyiniz. Anayasa mahkemesi kararını taşımamak çok ciddi bir yönetim yanlışıdır. Bugün ülkede hukuka olan güven son derece azalmış. Genel seçim sonrası kıymanın kilosu 400 liraya dayanmış. Enflasyon TÜİK verilerine göre bile artık yüzde 200’lerden bahsediliyor ki gerçek enflasyonun bunun çok daha üstünde olduğu ortada. Ülkelerin yönetilip yönetilmediğini insanlar idrak eder. Genel seçimden sonra bugüne dek geçen kısa sürede ülkenin içinde olduğu durum çok daha kötü hale gelmiştir. İktidara yönelik artan öfke, şikâyet ve serzeniş yeni bir umutla harmanlanmalı ve örgütlenmelidir. İnsanlar yerel seçimlerdeki tavrını ortaya koyarken bunları da göz önüne alacaktır.” açıklamasında bulundu. 
“İnsanlar hayat pahalılığından şikayetçi”
Seçim hazırlıklarına yönelik de konuşan Yalaz, genel seçim sonrası oluşan motivasyon kaybının hem genel seçimdeki değişim hem de iktidarın genel seçimden bugüne dek ülkeyi yönetmedeki zafiyeti ile aşıldığını dile getirdi. Yalaz, “Özellikle kırsala gittiğimiz zaman insanların hayat pahalılığından son derece şikayetçi olduğunu, tarımla uğraşan çiftçilerin son derece zor durumda olduğunu ve ülkenin geleceği konusunda halkımızın çok ciddi kaygılarının olduğunu gözlemliyoruz. Bu nedenle insanlar umut arayışına girdiğinde bunun yönelebileceği tek adres her zaman olduğu gibi cumhuriyet halk partisidir. Biz sahada çalışmalarımızda bunu halkımızda gözlemliyoruz. Bu nedenle bu hususlara dikkat çektiğimiz, halkın bu yöndeki taleplerini dikkate aldığımız zaman halkın da bizim adaylarımızın arkasında duracağını, yerel seçimde destek vereceğini gözlemliyoruz.” dedi.

Editör: şenay Yıldırım