Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin

Geçtiğimiz hafta sonu İyi Parti’den istifa eden ilçe başkanları ve yönetimlerle bir araya gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a tepki gösteren İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, “Devşirmiş tipleri bir kafede toplayıp eski İyi Partililerden ‘tam destek’ demesi yanlış.” yorumunda bulundu. 

Gürol Yer yaptığı basın açıklamasında, İYİ Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı’nın kurulduğu andan itibaren gerçek Eskişehir’de çalışmalarını sürdüklerini belirterek, “İlçemizde bulunan mahallelerimizin, insanlarımızın gerçekten kurumlar anlamında ciddi sıkıntıları var. Hizmet alamama anlamında ciddi sıkıntıları var. Biz bunları yaparken, yani biz gerçek Eskişehir'de siyaset icra ederken bir yandan da insanımız hemhal olurken, maalesef Eskişehir'e hizmet götürmekle birinci elden mükellef olan belediyemiz ve sayın belediye başkanımız ne hikmetse pişirip, pişirip İYİ partililerle ve aynı tiplerle, aynı insanlarla farklı mekânlarda toplantılar düzenliyor. Bitmeyen bir eski partiler süreci yaşatılıyor.” dedi. 

Gürol Yer, Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt’un kendine göre iyi bir siyasetçi olabileceğini ama bu yaptıklarının siyaset değil, yerel anlamda bir operasyon olduğunu vurgulayarak, “Biz buna itiraz ediyoruz. Siyasetin kendine göre kuralları vardır. Kendine göre yürüdüğü bir mecra vardır, siyaset yaparken de insanların bir sorumluluk hissetmesi gerekir. Devşirmiş tipleri tepebaşında bir mekânda, Odunpazarı’nda bir otelde, bilmem nerede bir kafede toplayıp, kalkıp eski İYİ partililerden tam destek demesi yanlış. Desteklesinler, herkes demokraside hürdür. Buna itirazımız yok. Ama konu, bir doyum noktasını geçtikten sonra ısrar etmenin bir anlamı yok. Yani istediğini götürsün, istediğini yapsın, biz ona itiraz etmiyoruz.” dedi.

“Kendilerini gerçek Eskişehir’e, gerçek siyasete davet ediyorum.”

“Geldiğimiz noktada eğer onların yaptığı siyaset oysa ben de şöyle bir soru sormak istiyorum. Bu soruyu da vasıtanızla tüm Eskişehir kamuoyuna iletiyorum ve cevabını da bekliyorum. Bu otellerde, kafelerde yapılan organizasyonlar, Odunpazarı Belediyesi kaynaklarıyla mı karşılanıyor veya şirketinin kaynaklarıyla mı? Sayın Kazım Kurt bunları cebinden karşılıyorsa hiç lafım yok, verebilir. Hiç sıkıntı değil. Bize bunların cevaplarını versinler. Ben kendilerini gerçek Eskişehir'e, gerçek siyasete davet ediyorum. İYİ Partiye bu kadar operasyon meraklısı olmasınlar. Bir de dost tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Fotoğraf verdiği, oturduğu kalktığı insanlara dikkat etsin. Yarın bir gün Eskişehir'de Kazım Kurt'la bu adamların bu fotoğrafı var diye hesap sorarlarsa da bizden uyarması.” ifadelerini kullanan Yer, seçim hazırlıklarında son derece iddialı olduklarını belirterek adayını en erken belirleyen parti olduklarının altını çizdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM