Bu tip hasarların beyaz eşya klima servis General electric servisi tarafından tespit ve tamir edilmesi gereklidir. Böyle bir durumda cihazın fişini çekip yeniden takmayı ya da cihazı kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açmayı deneyebilirsiniz. Fakat bu işlemler sorununuzu çözmediği için mutlaka teknik destek almalısınız. Bulaşık makinesi su almadığı için de çalışmıyor olabilir. Makinenin bağlı bulunduğu musluklar kapalı olabilir ya da makinenizin pompa motorunda ventil olarak da adlandırılan su giriş valfinde bir arıza yaşanabilir. Bulaşık makinenizin su almasını sağlayan musluğu kontrol ettiğiniz zaman su akışı gerçekleşiyor ve buna rağmen arıza devam ediyorsa General electric servisi ile iletişim kurarak hizmet almanız gerekir. 

Bulaşık Makinesi Sorunları 

Bulaşık makineniz su almasına rağmen  çalışmıyor ise ana yıkama motorunda bir sıkışma ya da arıza meydana gelmiş olabilir. Bu problem özellikle sık kullanılmayan bulaşık makinelerinde rastlanan bir durumdur. Bulaşık makinelerinde meydana gelen olası bir diğer arıza ise motorun yanmasıdır. Bulaşık makinesinin motorunun yanmasına neden olabilecek sebepler arasında voltaj ya da su kaçağı ve makineyi üst üste dinlendirmeden çalıştırmak gibi nedenler vardır. Bu gibi durumlarda karşı karşıya kaldığınız zaman muhakkak General electric servisi ile irtibata geçerek uzman desteği almalısınız. 

Bulaşık Makinesi Teknik Servisi 

Eğer bulaşık makinenizin motoru yandığı ise makinenin dijital kartı da yanabilir ya da hasar görebilir. Bulaşık makinesinin beyni olarak görev gören dijital kart hasar gördüğü zaman makine motoruna yıkama emri veremediği için arıza meydana gelir. Bulaşık makinesinin su aldığı halde  çalışmamasının diğer sebepleri ise hortumun kıvrılması su şebekesinden gelen basıncın çok düşük seviyede olması ya da hortum filtresinin tıkanması olabilir. Tüm bu sorunları çözüme kavuşturmak için General electric servisi hizmeti almanız önerilir. 

Bulaşık Makinesinden Ses Gelmesi 

Bulaşık makineni ses çıkardığı halde çalışmıyorsa dijital kartında bir hasar meydana gelmiş olabilir. Öte yandan makinenin iç aksamındaki bazı parçaların yerinden oynamış ya da hasar görmüş olma olasılığı da söz konusudur. Makinenin programı aygıtında su seviye anahtarında su şebekesinde ya da manyetik valfinde bir arıza olabilir. Ayrıca bulaşık makinenizin elektrikli su filtresinde ya da besleme hortumunda da tıkanma olmuş olabilir. Bulaşık makineniz bulaşıklarınızı tamamen kurutmuyorsa öncelikle bulaşıkları doğru bir şekilde yerleştirdiğinizden ve su ya da hava sirkülasyonunu önleyen bulaşıklar olmadığından emin olmalısınız. Makinenizin maksimum yıkama ve kurutma performansı gösterebilmesi için her yıkamada parlatıcı kullanmanız tavsiye edilir. Bulaşık makinenizde meydana gelen sorunların çözümü için beyaz eşya klima servis General electric servisi ile iletişim kurarak profesyonel teknik servis desteği almalısınız.

Kaynak: https://beyazesyaklimaservis.com/general-electric-servisi/

Editör: Mustafa YILDIRIM