Tepebaşı Belediyesi, engelli bireylerin topluma dahil olması, kendilerini geliştirmeleri ve özgüvenlerini kazanmaları adına gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye’de ilk olan çalışmaları hayata geçiriyor.

Özel bireylerin toplumla bütünleşmesinin amaçlandığı Gökkuşağı Kafe projesi Eskişehirliler için çok sevilen mekanlar olmayı başardı. İlki 13 Temmuz 2011 tarihinde faaliyete açılan Gökkuşağı Kafe, 2 farklı merkezde zihinsel yetersizliği bulunan bireyleri toplumla bütünleştiriyor ve bireylerin özgüven kazanmasını sağlıyor. 13 özel bireyin servis yaptığı bir alan olarak hizmet veren Gökkuşağı Kafeler ile bireylerin gelişiminin takip edilebileceği akademik çalışmalara zemin hazırlanıyor. Proje ile bireylerin ailelerinin yaşadığı zorlukların azaltılması noktasında da fayda sağlanıyor.

Özel bireyler ayrıca fotoğraf çekiminden ebruya, halk oyunundan Latin danslarına kadar eğlenceli aktivitelerde bulunma imkanı yakalıyor. Belirli aralıklar ile belediyenin çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerine de katılan bireyler, her geçen gün kent yaşamında daha etkin bireylere dönüşüyor.

“Burayı çok seviyorum”

Gökkuşağı Kafede çalışan özel bireylerden Yaren Tuncer, “Burada güzel vakit geçiriyorum. Burada nasıl servis edileceğini öğrendim. Çalışmak güzel bir duygu. Ben ilk geldiğimde arkadaşım yoktu. Önce geldim onlarla tanıştım. Burayı seviyorum. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’ı çok seviyorum” diye konuştu.

“Başkanımız çok iyi biri”

Eren Üstündağ, “Bu kafede servis yapıyorum. Burayı çok seviyorum. Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a çok teşekkür ederim, böyle bir imkan sunduğu için” dedi.

Gizem Özdemir, “Tuzla’dan geldim buraya yeni başladım. Burayı çok sevdim. Burası güzel bir yer. Arkadaşlarımla iyi anlaşabiliyorum. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum. Kendisi çok iyi” ifadelerini kullandı.

Gökkuşağı Kafe, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi ve Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi olmak üzere iki ayrı noktada hizmet veriyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM